Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.05.2005, 16:03   #1
Raiven
Bywalec

Data rejestracji: 10.03.2005
Raiven zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Exclamation Po nagraniu płyty napęd nie widzi jej

Mam nieciekawą sytuację. Biosik mojej nagrywarki LG zaktualizowałem do wersji A104, ściągnąłęm sobie ostatnią wersję Nero, dorwałem płytkę esperanza dvd+r x4, nagrałem dane... i nie można otworzyć jej w napędzie. Nie wykrywa sprzętu/płyty Oo. Od kolegi mam płytki dvd z danymi i wszystko jest ok. Potem nagrałem drugą płytę z nieco innymi ustawieniami w nero odnośnie "pomijania ograniczeń", aby nie było żadnych zastrzeżeń i nadal to samo :/. Nie wiecie co może być tego przyczyną? Proszę o szybką pomoc w miarę możliwości!
Raiven jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.05.2005, 16:59   #2
Grz3cHu
Bywalec

Data rejestracji: 28.03.2005
Grz3cHu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
przeinstaluj system najlepiej!!!! niektorzy tez mieli te same problemy co Ty, ale wystarczylo przeinstalowac winshita potem zainstaluj ASPI, ustaw na DMA 2, a i nagrywarka musi byc na Secondary Slave podlaczona!!!
Grz3cHu jest offline  
Stary 03.05.2005, 12:46   #3
Raiven
Bywalec

Jakbym mógł od tak sobie przeinstalować system to bym to zrobił, ale musi jeszcze poleżeć :/.
Raiven jest offline  
Stary 03.05.2005, 23:06   #4
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Raiven
Mam nieciekawą sytuację. Biosik mojej nagrywarki LG zaktualizowałem do wersji A104, ściągnąłęm sobie ostatnią wersję Nero, dorwałem płytkę esperanza dvd+r x4, nagrałem dane... i nie można otworzyć jej w napędzie. Nie wykrywa sprzętu/płyty Oo. Od kolegi mam płytki dvd z danymi i wszystko jest ok. Potem nagrałem drugą płytę z nieco innymi ustawieniami w nero odnośnie "pomijania ograniczeń", aby nie było żadnych zastrzeżeń i nadal to samo :/. Nie wiecie co może być tego przyczyną? Proszę o szybką pomoc w miarę możliwości!
Spróbuj jeszcze nagrać płytkę wkładając ją tym fioletowym do dołu

Stary 07.05.2005, 18:17   #5
Raiven
Bywalec

Ale śmieszne ;].

Dzisiaj lub jutro robię formata, zobaczymy co będzie.
Raiven jest offline  
Stary 09.05.2005, 15:59   #6
amisia
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.02.2003
amisia w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mialem to samo

Mialem starego Nero (zdaje sie 6.3), bios 1.02 i nagrywalem na 2,4x i Esperanze 4X DVD+. Najpierw zmienilem bios na 1.04 - bez skutku. Potem zainstalowalem Nero z dysku od nagrywarki i przy nagrywaniu 4x nie bylo problemow z odczytem. Nie wiem czy problem polegal na predkosci nagrywania 2,4X vs 4X, czy na 'zlym' Nero.
amisia jest offline  
Stary 20.05.2005, 15:28   #7
Raiven
Bywalec

A ja powiem tyle, że to coś z esperanzami (dvd+r, 4x speed) było u mnie. Już 4 mi zjadło. Znaczy nagrałem i mi nie odtwarza ich. Wypaliłem ostatnio TDK i było gites wszystko. Teraz jeszcze verbatima chcę sprawdzić, ale za nic nie mogę dostać tego u mnie w mieście.

Co do nagrywania/odczytu esper macie jakieś rady? Bo tak wszyscy chwalili ten model LG, a się okazuje, że tylko firmowe nagrywa i nie radzi sobie z jakimiś espami :/. Nero mam ostatnią wersję ściągniętą z neta i wypalam prędkością 4x (można się pochlastać, a nagrywanie 2x wogóle odpada).

Ostatnio zmieniany przez Raiven : 20.05.2005 o godz. 15:31
Raiven jest offline  
Stary 20.05.2005, 15:37   #8
kataryniarz
onTour

Data rejestracji: 29.08.2004
kataryniarz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Polecam przejrzec forum
Jest juz sporo wykresow roznych wynalazkow wypalanych na 4163 - w tym i esper
kataryniarz jest offline  
Stary 21.05.2005, 09:20   #9
Raiven
Bywalec

Oki, to mam prośbę małą. Oblukałem sporo tematów związanych z moją nagrywarką, ale nie znalazłem tego. Domyślam się, iż w tematach Nośniki oraz Jak palić coś znajdę, ale jak już raz mówiłem - tematy morza. Tak więc jeśli ktoś wiedział by - od jakiej daty mniej więcej mam przeszukiwać? Zapewne od daty wypuszczenia mojego modelu LG, ale nie wiem jaka to jest . Prosiłbym o pomoc ^_^.
Raiven jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: