![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.03.2005
![]() |
![]()
Mam nieciekawą sytuację. Biosik mojej nagrywarki LG zaktualizowałem do wersji A104, ściągnąłęm sobie ostatnią wersję Nero, dorwałem płytkę esperanza dvd+r x4, nagrałem dane... i nie można otworzyć jej w napędzie. Nie wykrywa sprzętu/płyty Oo. Od kolegi mam płytki dvd z danymi i wszystko jest ok. Potem nagrałem drugą płytę z nieco innymi ustawieniami w nero odnośnie "pomijania ograniczeń", aby nie było żadnych zastrzeżeń i nadal to samo :/. Nie wiecie co może być tego przyczyną? Proszę o szybką pomoc w miarę możliwości!
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.03.2005
![]() |
przeinstaluj system najlepiej!!!! niektorzy tez mieli te same problemy co Ty, ale wystarczylo przeinstalowac winshita
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
Jakbym mógł od tak sobie przeinstalować system to bym to zrobił, ale musi jeszcze poleżeć :/.
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
Ale śmieszne ;].
Dzisiaj lub jutro robię formata, zobaczymy co będzie. |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.02.2003
![]() |
mialem to samo
Mialem starego Nero (zdaje sie 6.3), bios 1.02 i nagrywalem na 2,4x i Esperanze 4X DVD+. Najpierw zmienilem bios na 1.04 - bez skutku. Potem zainstalowalem Nero z dysku od nagrywarki i przy nagrywaniu 4x nie bylo problemow z odczytem. Nie wiem czy problem polegal na predkosci nagrywania 2,4X vs 4X, czy na 'zlym' Nero.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
A ja powiem tyle, że to coś z esperanzami (dvd+r, 4x speed) było u mnie. Już 4 mi zjadło. Znaczy nagrałem i mi nie odtwarza ich. Wypaliłem ostatnio TDK i było gites wszystko. Teraz jeszcze verbatima chcę sprawdzić, ale za nic nie mogę dostać tego u mnie w mieście.
Co do nagrywania/odczytu esper macie jakieś rady? Bo tak wszyscy chwalili ten model LG, a się okazuje, że tylko firmowe nagrywa i nie radzi sobie z jakimiś espami :/. Nero mam ostatnią wersję ściągniętą z neta i wypalam prędkością 4x (można się pochlastać, a nagrywanie 2x wogóle odpada). Ostatnio zmieniany przez Raiven : 20.05.2005 o godz. 15:31 |
![]() |
![]() |
#8 |
onTour
Data rejestracji: 29.08.2004
![]() |
Polecam przejrzec forum
![]() Jest juz sporo wykresow roznych wynalazkow wypalanych na 4163 - w tym i esper ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
Oki, to mam prośbę małą. Oblukałem sporo tematów związanych z moją nagrywarką, ale nie znalazłem tego. Domyślam się, iż w tematach Nośniki oraz Jak palić coś znajdę, ale jak już raz mówiłem - tematy morza. Tak więc jeśli ktoś wiedział by - od jakiej daty mniej więcej mam przeszukiwać? Zapewne od daty wypuszczenia mojego modelu LG, ale nie wiem jaka to jest
![]() |
![]() |
![]() |
|
|