![]() |
Cytat:
Testy płytek nagranych na różnych napędach można testować na określonym napędzie i porównywać wyniki testów wyłącznie robionych na tym samym napędzie. Dlatego odnoszę się w ocenie do testów na BenQ niezależnie czy płytka jest nagrana na BenQ czy przykładowo na LG czy innym napędzie. Pomiar jest dokonywany z tym samym błędem. Nie mam nic do LG. :spoko: Zapisuje naprawdę ładnie. Jednak jak są duże błędy Jitter przy większych prędkościach to należy to opisać. :taktak: Mam Nec'a 3500. Dlaczego na nim nie nagrywam ? To prawda. Często płytki nagrywane są z mniejszymi błędami PI/PIF. Ale Jitter jest większy i nierównomierny. (Strefowe zmienne OPC). :) |
wyniki na benq ale nie z benq można porównywać......Chyba rozumiesz mnie....???
|
Cytat:
Bez czy z nim wynik jest ten sam. :taktak: Nie oceniam jakości i wyników na innych napędach. Zgoda. :spoko: Bedą różnice. Porównuje tylko testy na tym samym BenQ. A metoda pomiaru i testu jest przeprowadzana z tym samym błędem. Dlatego wyniki na BenQ można porównywać. I tak robię. :) |
I znowu mamy walke lg kontra benq kontra reszta swiata:).Jak bedzie juz ten nowy cd-speedz obsluga neca, to kazdy bedzie wrzucal mase screenow, ale to i tak bez sensu, bo czy plytka sprawdzona na 4 napedach bedzie pokazywala identyczne bledy, raczej nie, ona nawet dwa razy sprawdzona na tym samym napedzie nie da takiego samego wyniku.
|
@sławek
możesz zrobić testy o które cię prosiłem?? Cytat:
|
Cytat:
Dlaczego ? . BenQ zapisuje ze zmiennym OPC a LG stałym. Dlatego czas na BenQ będzie tym dłuższy czym większe błędy TE/FE. Tak działa metoda zapisu i chwała Benkowi. Nie czas jest parametrem jakości a błędy PI/PIF i Jitter. Najważniejszy jest Jitter. Szkoda że nie można sprawdzić Twojej płytki na Jitter. Test na LiteOn zastał przeprowadzony przy ECC=8/1, na BenQ 8/8. To zupełnie inne parametry skanowania. 1/8 bloku a nie cały 8/8. :taktak: Przy ECC=8/8 max PIF to 32 a 8/1 - 4. Porównując jednak wykresy na biosie 103 na cdfreaks.com Jitter przy prędkościach 12-16x wynosi 13-15%. W/g testu Nero za wysoki. Zgoda. :spoko: PI/PIF małe. Ale wypalone pity i landy (Jitter) za wysokie i nierównomierne. To wada zapisu LG. Tak odczytuję i rozumiem testy. :taktak: :) |
Cytat:
Jakie inne parametry - specjalnie dla Ciebie zrobielm test przy 4x i 8x. Zreszta wystarczy popatrzec: LG4163B http://apswww.com/slawo/dvd+r tdk003 16x cdspeed.PNG Benq 1620 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=13855&stc=1 PI Failures 17 - i to ma byc lepiej wypalone? ^_^ Na dodatek plytka wypalala sie dluzej pomimo osiagniecia 16x. |
Cytat:
Ale jego równomierność już nie. W tym temacie mówimy o nagrywaniu 12-16x. A test został zrobiony przy 8x. Próbuj dalej. :taktak: Wykresy z Forum cdfreaks.com znam i śledzę na bieżąco. :spoko: :) |
Ilość załączników: 1
Cytat:
btw @sławek zrób scan z włączonym testem jitter i bez i pokaż jakie są wyniki (chodzi o ocene nero, chyba że twierdziśz iż "Media Testing/Identifying Software Forum" niepotrafią dobrze ocenić jakości dysku)....oczywiście tej samej płytki.... |
Cytat:
I po co przepychanie. Testów i wyników nie zmienisz. Napisałem jak jest. To nie moje testy. Może inni też źle odczytują ? Czekam na testy z dobrym Jitter. :taktak: Już pisałem. Nie chwalę Benka że go mam. Zapisuje z małym Jitter i za to zbiera dobre oceny. :) |
loki
Cytat:
|
Cytat:
To jeszcze troche trza poczekac, bo dostepna na razie jest tylko 3.70, a ten bedzie w najnowszej, ktora nie jest jescze opublikowana |
:haha: :haha: :haha: on jest bardziej nawiedzony niż ja.. :niepow:
|
Nie tylko ja w to wierzę. A to co napisałem to sama prawda.
Testy wyrażnie pokazują. :taktak: Czy ja źle odczytuję wartości Jitter. I czy błędy Jitter to jakość wypalonych pitów i landów. Może nie rozumiem ? :) |
@slawek juz jest tak przekonany o tym co pisze ze sam nie moze w to uwierzyc :D
@slawek nie raz juz ci pisalismy wyluzuj i nie pisz ze to co masz to jest najlepsze i nie ma lepszego sprzetu - bo sa ale widze ze nadal nie widzisz tego :( |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:45. |