Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.09.2005, 02:08   #1
posaejdonwielki
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 11.09.2005
Posty: 6
posaejdonwielki w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Exclamation pokazuje sie niebieski ekran podczas nagrywania na DVD Pomocy!!!!!!!!

Podczas nagrywania na nagrywarce DVD zawsze wyskakuje mi niebieski ekran bądź komputer restartuje się. przeinstalowałem windowsa instalowałem nowe sterowniki ASPI i nic
w tym problem, iż mam nagrywarke LG CD-RW GCE-8481B na której wszystko nagrywa sie elegancko z tym że wolniej i system sie troche spowalnia ale to nic, ważne że działa, a nagrywarka Lite-on DVDRW SOHW-1673S z którą jest problem nie che nagrać żadnej płyt ani DVD ani CD i dzije sie tak jak wspomniałem na początku
Mam windowsa XP nagrywałem na różnych wersjach nero kozystałem z nagrywarki systemowej(z tym że przy kożystaniu systemowej w czasie nagrywania usuneło mi jakis plik z rejestru i musiałem instalowac system od nowa) i nic
patrzyłem na podgląd zdażen w narzedziach administratora i zauwazyłem ze jest problem z ACPI z tego co wiem zażądza to energia i zasobami w komputerze
wyłaczyłem nawet w biosie ACPI i nawet to nie poskutkowało


Ratujcie bo nie weim co już poczyniać!!!!!!!!!!!
moge podac dokładniejsze dane jesli sa potrzebne
posaejdonwielki jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.09.2005, 09:56   #2
zene_k
Zarejestrowany dla jaj
 
Avatar użytkownika zene_k
 
Data rejestracji: 25.11.2004
Lokalizacja: 53°25' N,14°35' E
Posty: 3,827
zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
To może być wina zasilacza.
DMA włączone??
Podaj jeszcze konfigurację komputera.
__________________
Pozdrawiam Marek
zene_k jest offline  
Stary 11.09.2005, 10:18   #3
pablocoo
Darkly dreaming...
 
Avatar użytkownika pablocoo
 
Data rejestracji: 10.08.2004
Lokalizacja: małopolska
Posty: 1,677
pablocoo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Nie zaszkodziloby tez wiedziec, co pisze na bluescreenie.
pablocoo jest offline  
Stary 11.09.2005, 10:19   #4
posaejdonwielki
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 11.09.2005
Posty: 6
posaejdonwielki w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
DMA jest włączone dla obu napędów ale jesli wyłącze co juz prubowałem to windows chodzi jak wryty tak sie zacina
jesli chodzi o konfiguracje to
AMD Athlon 1 GB
768 MB RAM
Windows XP
a jeśli chodzi o zasilacz to raczej niebo z początku wszystko sie nagrywało dobrze dopuki nie nagrapłyty DVD która sie oczywiscie nie nagrała i od tego momentu zaczynaja sie wszystkie kłopoty
posaejdonwielki jest offline  
Stary 11.09.2005, 10:20   #5
posaejdonwielki
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 11.09.2005
Posty: 6
posaejdonwielki w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jeśli macie jakieś pomysły to słucham
posaejdonwielki jest offline  
Stary 11.09.2005, 10:37   #6
namor
Guru
 
Avatar użytkownika namor
 
Data rejestracji: 11.08.2003
Lokalizacja: 74-400
Posty: 1,188
namor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
tak jak @zene_k stawiam na zasilacz ,miałem kiedyś podobny problem gdzie winowajcą był zasilacz
ale również mogą to być ramy
__________________
namor jest offline  
Stary 11.09.2005, 10:43   #7
posaejdonwielki
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 11.09.2005
Posty: 6
posaejdonwielki w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ramy nie rozumiem ?
posaejdonwielki jest offline  
Stary 11.09.2005, 10:44   #8
namor
Guru
 
Avatar użytkownika namor
 
Data rejestracji: 11.08.2003
Lokalizacja: 74-400
Posty: 1,188
namor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez posaejdonwielki
ramy nie rozumiem ?
pamięć
__________________
namor jest offline  
Stary 11.09.2005, 10:46   #9
posaejdonwielki
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 11.09.2005
Posty: 6
posaejdonwielki w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
to moze maciejakies pomysły jak ustabilizowac zasielanie badz ramy badz cokolwie zeby nie było problemów
posaejdonwielki jest offline  
Stary 11.09.2005, 10:53   #10
posaejdonwielki
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 11.09.2005
Posty: 6
posaejdonwielki w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
moge jeszcz coś dodać
to jest komunikat który się wyświetla w Narzedzia administratora/podgląd zdażeń/system

AMLI: System BIOS ACPI dokonuje próby odczytu z niedozwolonego adresu portu We/Wy (0x71), który znajduje się w chronionym zakresie adresów 0x70 - 0x71. To może prowadzić do niestabilności systemu. Skontaktuj się z dostawcą systemu w celu uzyskania pomocy technicznej.
posaejdonwielki jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.