![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
![]()
Mam problem ze skopiowaniem polskich filmow DVD (te z gazet) z usunieciem/zamiana regionu na 1 badz RegionFree (mieszkam w Stanach). Ponizej opis co robie i co sie dzieje:
- polskie filmy DVD nie chca mi chodzic na stacjonarkach ("Playback prohibited by area limitations") - stacjonarka SONY czyta tylko Region 1 i Region 0 - stacjonarka APEX czyta Region 1, Region 0 oraz MultiRegion (np. jak jest 1,2,3) - z powyzszych mozliwosc chce przerobic Region 2 na Region 1 badz 0 - toster to LiteOn SOHW-1633S (BIOS BS0A) - krazek do testow to Imation DVD+RW - soft na ktorym przeprowadzalem testy to DVDDecrypter + CloneDVD2 oraz DVDShrink - w DVDDecrypter ustawiam usuniecie Macro-cos-tam-Protection i daje Region 1 (reszta opcji tak jak podano w opisie na cdrionfo.pl) nastepnie zrzucone pliki pale w CloneDVD2 - w DVDShrink ustawione ponownie mam Region 1 - kopiuje i nagrywam tym softem - obie plytki po wypaleniu nie sa rozpoznawane przez obydwa stacjonarne grajki ("Cannot play disk") ![]() Cos robie nie tak czy co? Jakies pomysly mile widzialne. Z gory dzieki za pomoc |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|