Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.12.2003, 00:17   #1
Olorin
Linyenwa Istari

Data rejestracji: 12.11.2003
Olorin w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Panasonic S75

kupilem tydzien temu S75 czyta wszystkie nagrane przezemnie plyty DVD+R, DVD-R jakie do tej pory wypalilem ok 20szt (nagrywam tylko na verbatim) oraz plyty z gazet.. jednak dzis spotkala mnie niemila niespodzienka, wypozyczylem pierwszy raz z wypozyczalni plyty i kazda z trzech plyt na tym modelu jest zle odtwarzana... obraz skacze lub znika na kilka sekund... plyty sa porysowane jednak zeby zadna dobrze nie dzialala? jak dla mnie jest to dziwne. czy ktos spotkal sie juz z czyms takim?
Olorin jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.12.2003, 02:29   #2
tomslu
Bywalec

Data rejestracji: 17.06.2003
tomslu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja 2 miesiące temu kupiłem Panasonica s35 praktycznie to to samo s75 ma chyba dekodery dźwięku na pokładzie ale mechanizm podejrzewam że jest ten sam. Ja nie mam problemów z odczytem płyt z wyporzyczalni. Bardzo porysowane czyta, choć miałem z nim nie lada problemy gdy wkładałem mu płyty nagrane. Najpierw cieły się nagrywane potem tłoczone a po jakimś czasie przestał czytać wogóle. Z początku myślałem że to nagrywarka (lite-on 411s) ale nie obyło się bez wizyty w serwisie. No i wylądował na "regulacje mechanizmu" taki wpis mam w gwarancji. Teraz działa super czyta nawet słabe nośniki nagrane na tym Litku. Ale ogólnie yo myślałem że te Panasoniki są lepiej wykonane, ale może dlatego że z tyłu jest napis MADE IN SLOVAKIA.

Pozdrawiam

Tomek
tomslu jest offline  
Stary 21.12.2003, 02:36   #3
tomslu
Bywalec

Data rejestracji: 17.06.2003
tomslu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja 2 miesiące temu kupiłem Panasonica s35 praktycznie to to samo s75 ma chyba dekodery dźwięku na pokładzie ale mechanizm podejrzewam że jest ten sam. Ja nie mam problemów z odczytem płyt z wyporzyczalni. Bardzo porysowane czyta, choć miałem z nim nie lada problemy gdy wkładałem mu płyty nagrane. Najpierw cieły się nagrywane potem tłoczone a po jakimś czasie przestał czytać wogóle. Z początku myślałem że to nagrywarka (lite-on 411s) ale nie obyło się bez wizyty w serwisie. No i wylądował na "regulacje mechanizmu" taki wpis mam w gwarancji. Teraz działa super czyta nawet słabe nośniki nagrane na tym Litku. Ale ogólnie yo myślałem że te Panasoniki są lepiej wykonane, ale może dlatego że z tyłu jest napis MADE IN SLOVAKIA.

Pozdrawiam

Tomek
tomslu jest offline  
Stary 21.12.2003, 12:25   #4
slawekb
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 20.06.2002
slawekb zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja od kilku miesięcy posiadam Panasonic'a s75 i przyznam się szczerze, że niezauważyłem żadnych problemów z odtwarzaniem filmów tak z wypożyczalni jak i tych nagrywanych przezemnie na LDW-411s [InstantCopy 8] a testowałem DVD-R, DVD+R, DVD-RW, DVD+RW (Ricoh, TDK, Verbatim i Memorex) oraz CDR i CD-RW oraz straszanie zniszczone (zdarzyła się raz płyta popękana i poklejona przy środkowym otworze) i porysowane płyty z wypożyczalni.
Bardzo dobrze czyta też pliki jpg, mp3 i wma chociaż szkoda, że nieczyta ID Tagów.
Stary 22.12.2003, 11:47   #5
PioKot
Bywalec

Data rejestracji: 07.10.2003
PioKot w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jestem kolejmym szczęśliwym posiadaczem S75. Jak do tej pory problem miał tylko raz na płycie z wypożyczalni, na jednym rozdziale zaczął ząbkować i przeskakiwać dalej było OK, ale płyta miała rysę prawie na wylot.
PioKot jest offline  
Stary 22.12.2003, 12:00   #6
atibor
Bywalec

Data rejestracji: 12.12.2003
atibor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dziwne

U mnie s75 czyta bez problemu DVD+R, reszty nie mialem szansy sprawdzic. Wczoraj taka plytke wrzucilem tez do thomsona DTH 3300 (ktory nie czyta CD-R,CD-RW) i bez problemu zagral filmik.
atibor jest offline  
Stary 22.12.2003, 14:28   #7
Olorin
Linyenwa Istari

Data rejestracji: 12.11.2003
Olorin w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no wlasnie dziwne ... bo wszystkie nagrane przezemnie czyta wysmienicie a z wypozyczalni zadnej bezproblemowo nie chce... chyba czeka mnie wizyta w serwisie...
Olorin jest offline  
Stary 24.12.2003, 17:07   #8
Biken
Bywalec

Data rejestracji: 23.08.2003
Biken w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
he he w Slovakia to one są tylko montowane , słowacy siędzą ze wkrętakami i skręcają do kupy
Biken jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: