![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.12.2002
![]() |
Stacjonarny DVD i komputerowe DVD +- R/RW
Mam takie pytanie - może się ktoś orientuje:
posiadam stacjonarny odtwarzacz DVD marki HCM (takie mało znane cuś). Nie bardzo to to czyta DVD R - jedynnie płytki oryginalne, kupione w sklepie. Właśnie przeczytałem o BookType, stąd moje pytanie - czy po zakupie nagrywarki DVD marki Lite-ON LDW-451S 4x i zabawie BookType będzie istniała szansa, że odtwarzacz ten zacznie czytać DVD R (nie interesuje mnie RW) ? Dzięki. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A nie lepiej kupic powiedzmy DVD Bellwood - odtwarza WSZYSTKO - wlacznie z DVD+-/RW DVD-+/R, mp3, jpeg, vcd, svcd, DIVX, XVID itd. ? koszt takiego dvd to cos okolo 600zl - mam go - jestem BARDZO zadowolony i z czystym sumieniem moge Ci go polecic
pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
Eh, no z takim zamiarem się nosiłem, tzn. chciałem oprócz nagrywarki do kompa kupić stacjonarny odtwarzacz, który czyta wszystko (jednak tańszy niż 600 zł
![]() Ktoś wie coś na temat BookType i mojego problemu ? |
![]() |
![]() |
#4 | |
The power of Playstation2
Data rejestracji: 23.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
Hmmm, ale NEC jest dużo droższy ...
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.04.2004
![]() |
LiteOn, Nec, BTC, na 100% maja obsluge booktype, ale sie ubawilem porady "A nie lepiej kupic powiedzmy DVD Bellwood..." hehe... przeciez to szmira, a HCM to dość dobry sprzet, nie jest to taki szajs jak manta czy bellwood ( bez obrazy ), więc trzeba probowac booktype i moze sie uda.
|
![]() |
![]() |
#7 | |
The power of Playstation2
Data rejestracji: 23.05.2002
![]() |
Cytat:
![]() A co do nec to fakt jest drozszy bo za jakosc sie płaci nie wiem ile kosztuje teraz litek ale neca dostaniesz za ok 480zł. |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
Data rejestracji: 19.03.2004
![]() |
Testowałem płytki nagrane jako DVD-ROM (przy pomocy LiteOn i BookType) na kilku "wybrednych" stacjonarnych odtwarzaczach (choć na HCM akurat nie więc na 100% dane moje nie mogą być jednak pewne). W każdym razie mnie nie udało się trafić na sprzęt, który by nie chciał "łyknąć" takiej płytki. Polecam więc właśnie taki sposób postępowania, a nie dopasowywania odtwarzacza do konkretnie nagrywanej płytki. Dzięki DVD-ROM masz dane zapisane w standardzie, który pozwoli ci odtworzyć obraz na dowolny sprzęcie i w domu i poza nim, w tym pożyczyć ją lub wymienić ze znajomym.
|
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
Dzięki wielkie. Tak zrobiłem, wypalarkę już mam, teraz będę się martwił zmianą firmware'u i całą resztą.
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 16.07.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.04.2004
![]() |
a moze na kiepskie płyty wypalasz i dla tego nie czyta
![]()
#12 |
Bywalec
![]() |
Hmm a takie głupie pytanie - czy booktype cokolwiek pomoże jeśli mój stacjonarny DVD player w specyfikacji nie ma nigdzie napisane, że czyta w ogóle DVDR ?
#13 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
cos Pan Pani eKolego chyba kieopsko spal
![]() ![]() jeszcze cos do jakiegos belwooda.. za 600 zl.. blagam.... za 600 zl cos co sie nazywa jak lesne podpaski?!?! ![]() ![]() pozdr Szo |
![]() |
![]() |
#14 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
>przeciez pisza ze booktype czyli tryb nagrania na plytce DVDR "przetwarza" >plytke tak ze naped widzi ja jako DVDR..
hiihihi sam widze niezle spalem ![]() pozdr Szo |
![]() |
![]() |
#15 | |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
pozdro ![]() |
|
![]() |