![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.08.2005
![]() |
POMOCY! Podłączenie niezewnętrznej nagrywarki do notebooka!
Witam! Założyłem już taki topic w dziale CD-R - nie wiem gdzie będzie bardziej pasował - moderatora prosze o usunięcie jedengo z nich - z góry dziekuje za wyrozumialosc.
W najbliższym czasie chcę kupić nagrywarkę Plextor PX-716A do notebooka (na zewnętrzną mnie nie stać ). Mam odnośnie tego pare pytań: W jaki sposób najlepiej ją podłączyć do laptopa? Czy przez adapter USB2.0-IDE (np. taki http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59489323) czy przez odzielną kieszeń (np. taką http://www.allegro.pl/show_item.php?item=58749538) czy też może w innych sposób ![]() Czy przez podłączanie tej nagrywarki do laptopa nie strace na jakości nagrywanych płyt (będą sie gorzej nagrywały, wolniej, etc.??) w porównaniu do podłączonego Plextora w normalnym stacjonarnym komputerem?? Z góry bardzo dziękuje za odpowiedź!! |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.01.2004
![]() |
Z tego co czytałem, lepiej pracuje napęd na firewire, więc z tych dwóch możliwości lepiej wybrać "Obudowę 5,25 USB 2.0 FIREWIRE", tym bardziej, że obsługuje w razie potrzeby usb 2.0.
Warto się też zapytać, czy kieszeń ma wiatraczek, bo choć robi się przez niego trochę hałasu, to napędy lepiej pracują gdy są chłodzone. |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.08.2005
![]() |
Mam w lapie firewire więc to nie problem - ale czy nie strace na jakości...nie wiem..czy płyty nie będą się gorzej nagrywały?? Potrzebuje wiarygodnego zapisu do archiwizacji audio i danych.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie ma znaczenia czy USB czy FW
![]() Jakość powinna być taka sama jak i w przypadku wewnętrznego podłączenia No chyba że przy splocie wyjątkowo złośliwych anomalii ![]() A co do obudowy - to bierz raczej TĘ ![]() ![]()
#5 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A jednak odpowiedzieli.
![]()
![]() |
|
|