![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.05.2005
![]() |
POMOCY Samsung TS-H552U
Witam mam dziwny problem z wypalarka szajsunga
![]() czyste płyty DVD-R jak i każde DVD normalnie czyta , ale jeśli chodzi o wypalanie CD-R , CD-RW etc to poprostu tych płyt nie widzi i w żaden sposób nie mogę wypalić żadnej płytk Cd-rom. Acha i jeszcze jedno zauważyłem ze pojawił sie nowy bios do mojej wypalarki lecz nidy tego nie robiłem czy ktos mi może pomóc i w jedej jak i drugiej sprawie uaktualnienia biosu bo moze to w tym tkwi problem Licze na pomoc z góry dziękuje |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Jeżeli chodzi o CD to może być rąbniety laser, skoro DVD działa a CD nie.
A jeżeli chodzi o firmware, to skoro sie na tym nie znasz to wejdź na stronę Samsunga i znajdź program LiveUpdate do firmware- on sam ściągnie i zainstaluje najnowszy firmware. Jeżeli na dobrych płytkach nie chce nagrywać CD i sprawdzisz inne opcje (problemy z sytemem) np przetestujesz nagrywarke na innym kompie to pozostanie serwis- wymiana. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
dzieki wielkie za tak szybka odpowiedz , znalazłem programik do akualizacji biosu lecz dalej nie czyta mi czystych płyt CD z DVD jest ok, i zapisanymi płytami CD tez jest ok .Właśnie tego nie rozumiem , laser może byc walnięty to znaczy że do wypalania CD uzywa jakiegoś innego lasera niz do czytania innych płyt i wypalania płytek DVD ?
|
![]() |
![]() |
#4 |
Wymiatacz
![]() |
Raczej nie innego lasera tylko innej długości fali (nie ochrzaniać mnie tu za korpuskularno-falowość, wiem o tym
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
dzieki wielki ja jestem laikiem w tych sprawach , na szczęścoe nagrywara jest na gwarancji. Tylko powiedz mi jedną rzecz. Czy to cos co sie pochrzaniło nie mogło sie stać przez tzw overburning ?
|
![]() |
![]() |
#6 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jestem właśnie w trakcie testowania tej nagrywarki i póki co sprawuje się całkiem przyzwoicie (całkiem niezła korekcja błędów). Dzisiaj dokończę testy i zobaczę, jak sprawa wygląda z zapisem. Test ukaże się w czwartek.
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
a propo do tej pory nagrywarka sprawowała sie naprawde przyzwoicie ,przetestuje ja na kompie brata a jak tam bedzie to samo to pozostaje mi zasuwac do sklepu . Dzieki wielkie
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
No i stało się byłem testowałem u brachola, dzieje sie dokładnie to samo , ale mam kolejny problem te k..... z optimusa podważyli moja gwarancje bo pozbyłem się plomb z obudowy . Ciekawe jak oni to sobie wyobrazaja że co bede latał z całym pudłem z dyskami twardymi w srodku gdzie sa moje prywatne rzeczy , a nie wyobrażam sobie tego wszystkiego kasować tylko po to że oni chca cały sprzet , bo cały podlega gwarancji . To taki tylko komentarz bo nie mysle że ktoś mi w tej kwestii pomoże , pozostaje mi tylko naprawiać sprzet za kasę. A piszę to po to by ostrzec ludzi którzy zamierzaja kupić tzw zestaw komputerowy który ma zaplombowana obudowę. ciekawe w jaki sposób nie przerywając plomb miałem sobie wstawić karte TV i kartę dźwiękową i drugi dysk tawrdy , za każdym razem musiałbym latać z całym pudłem do servisu
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.05.2005
![]() |
Cytat:
Ale wracajac do tematu.. osobiscie uzywam tej nagrywarki i nie narzekam na nia... jedynie nie lubi niektorych czystych plyt DVD ( mowa o tych za 0,99zl ) i dlatego odradzam kupno plyt typu esperanza bo ta nagrywarka bedzie miala z nimi problemy. ps. nie masz zadnych szans na wygranie tej wojny. ktos napisal ze kazda czesc ma swoja gwarancje.. zgadza sie.. ale jesli ona nie popsula to nie nalezy np wymontowywac nagrywarke i nies tylko ja.. bo samo kupno komputera z plomba juz powinna dac do myslenia ze ta plomba po cos jest, ale jeszcze aby skorzystac z tej gwarancji na kazda rzecza co jest w komputerze nalezy miec osobna gwarancje i jak ktos nie wie to napisze ze kupno komputera z plomba tzw "zestawu" wiaze sie z tym ze jest tylko jedna gwarancja na caly komputer, a nie na osobno na kazda czesc. moge jedynie podpowiedziec abys sprobowal bezposrednio z samsungiem porozmawiac... wyslij do nich maila albo zadzwon i powiedz co sie stalo... powiedz ze zerwales plombe z obudowy komputera ale na nagrywarce plomba jest nietknieta. ( samsung jest firma ktora idzie na reke dla klientow) Ostatnio zmieniany przez optim : 23.05.2005 o godz. 23:18 |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
plomby to wspaniała sprawa
![]() był środek tygodnia i potrzebowałem natychmiast FireWire na NECu więc obdzwoniłem parę miejsc i pojechałem kupić. no i byłem świadkiem jak gościowi podważyli gwarancję bo komp padł z powodu syfu w środku po 2 latach a był zaplombowany i miał niby 3 lata gwarancji ^_^ to znaczy co? gość miał raz na 2 miechy przywozić go do czyszczenia za kasę? ![]() paranoja to mało powiedziane.... edit: fakt, że w środku było coś podobnego do gniazda szczurów, a biedaczysko nie wiedział, że się kompy odkurza ![]() edit2: zaraz zobaczę jak u mnie...?....fatalu nie ma, ale można przeczyścić. ja bocznej ściany nie przykręcam - wsówa się i jest ok. Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 18.05.2005 o godz. 10:27 |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
Właśnie dzisiaj zamierzam toczyć bój z wieklim optimusem, ku... muszą mi przyjąć samą nagrywarkę do servisu , dzięki za podpowiedź , choć od kupna jush dwa razy go odkurzałem a mam go od lutego to nie przyszedł mi do głowy ten argument o konserwacji , tym bardziej że po kupnie zamontowałem tam drugi HDD i karte Live ! i TV . Pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
#13 | |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
#14 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.04.2005
![]() |
Cytat:
Ale sprzet kupilem w AGE Computer, w przypadku Optimusa nie wiem jak jest, ale wydaje mi sie to nieprawdopodobne, gwarancja na podstawowe podzespoly musi byc osobna. Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
![]() |
dzięki tak też zamierzam zaczynać wojenke paktem ugodowym
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|