Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.05.2005, 13:49   #1
sauron1972
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.05.2005
sauron1972 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
POMOCY Samsung TS-H552U

Witam mam dziwny problem z wypalarka szajsunga oto krótki opis :
czyste płyty DVD-R jak i każde DVD normalnie czyta , ale jeśli chodzi o wypalanie CD-R , CD-RW etc to poprostu tych płyt nie widzi i w żaden sposób nie mogę wypalić żadnej płytk Cd-rom. Acha i jeszcze jedno zauważyłem ze pojawił sie nowy bios do mojej wypalarki lecz nidy tego nie robiłem czy ktos mi może pomóc i w jedej jak i drugiej sprawie uaktualnienia biosu bo moze to w tym tkwi problem Licze na pomoc z góry dziękuje
sauron1972 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.05.2005, 14:06   #2
downloads
Wymiatacz

Data rejestracji: 07.01.2005
downloads zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jeżeli chodzi o CD to może być rąbniety laser, skoro DVD działa a CD nie.
A jeżeli chodzi o firmware, to skoro sie na tym nie znasz to wejdź na stronę Samsunga i znajdź program LiveUpdate do firmware- on sam ściągnie i zainstaluje najnowszy firmware.
Jeżeli na dobrych płytkach nie chce nagrywać CD i sprawdzisz inne opcje (problemy z sytemem) np przetestujesz nagrywarke na innym kompie to pozostanie serwis- wymiana.
Pozdrawiam
downloads jest offline  
Stary 16.05.2005, 14:35   #3
sauron1972
Nowy na forum

dzieki wielkie za tak szybka odpowiedz , znalazłem programik do akualizacji biosu lecz dalej nie czyta mi czystych płyt CD z DVD jest ok, i zapisanymi płytami CD tez jest ok .Właśnie tego nie rozumiem , laser może byc walnięty to znaczy że do wypalania CD uzywa jakiegoś innego lasera niz do czytania innych płyt i wypalania płytek DVD ?
sauron1972 jest offline  
Stary 16.05.2005, 20:10   #4
downloads
Wymiatacz

Raczej nie innego lasera tylko innej długości fali (nie ochrzaniać mnie tu za korpuskularno-falowość, wiem o tym ). Zresztą był juz nie jeden taki przypadek, że działało jedno a nie działało drugie. Sprawdź w innym kompie i jak nie to serwis- pewnie wymienia Ci na nową a jak sie zaprą to wymienią całe OPU a zostawia resztę.
downloads jest offline  
Stary 17.05.2005, 09:36   #5
sauron1972
Nowy na forum

dzieki wielki ja jestem laikiem w tych sprawach , na szczęścoe nagrywara jest na gwarancji. Tylko powiedz mi jedną rzecz. Czy to cos co sie pochrzaniło nie mogło sie stać przez tzw overburning ?
sauron1972 jest offline  
Stary 17.05.2005, 10:13   #6
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Jestem właśnie w trakcie testowania tej nagrywarki i póki co sprawuje się całkiem przyzwoicie (całkiem niezła korekcja błędów). Dzisiaj dokończę testy i zobaczę, jak sprawa wygląda z zapisem. Test ukaże się w czwartek.

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline  
Stary 17.05.2005, 12:08   #7
downloads
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez sauron1972
dzieki wielki ja jestem laikiem w tych sprawach , na szczęścoe nagrywara jest na gwarancji. Tylko powiedz mi jedną rzecz. Czy to cos co sie pochrzaniło nie mogło sie stać przez tzw overburning ?
Nie. Overburning w najgorszym wypadku może doprowadzic do zablokowania wózka w skrajnie zewnetrznej pozycji a na ogół tylko płyta ląduje w koszu.
downloads jest offline  
Stary 17.05.2005, 13:35   #8
sauron1972
Nowy na forum

a propo do tej pory nagrywarka sprawowała sie naprawde przyzwoicie ,przetestuje ja na kompie brata a jak tam bedzie to samo to pozostaje mi zasuwac do sklepu . Dzieki wielkie
sauron1972 jest offline  
Stary 17.05.2005, 21:09   #9
sauron1972
Nowy na forum

No i stało się byłem testowałem u brachola, dzieje sie dokładnie to samo , ale mam kolejny problem te k..... z optimusa podważyli moja gwarancje bo pozbyłem się plomb z obudowy . Ciekawe jak oni to sobie wyobrazaja że co bede latał z całym pudłem z dyskami twardymi w srodku gdzie sa moje prywatne rzeczy , a nie wyobrażam sobie tego wszystkiego kasować tylko po to że oni chca cały sprzet , bo cały podlega gwarancji . To taki tylko komentarz bo nie mysle że ktoś mi w tej kwestii pomoże , pozostaje mi tylko naprawiać sprzet za kasę. A piszę to po to by ostrzec ludzi którzy zamierzaja kupić tzw zestaw komputerowy który ma zaplombowana obudowę. ciekawe w jaki sposób nie przerywając plomb miałem sobie wstawić karte TV i kartę dźwiękową i drugi dysk tawrdy , za każdym razem musiałbym latać z całym pudłem do servisu parodia i paranoja. Pozdrawiam. One Ring to rule them all..........;-)
sauron1972 jest offline  
Stary 23.05.2005, 23:10   #10
optim
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.05.2005
optim w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
No i stało się byłem testowałem u brachola, dzieje sie dokładnie to samo , ale mam kolejny problem te k..... z optimusa podważyli moja gwarancje bo pozbyłem się plomb z obudowy . Ciekawe jak oni to sobie wyobrazaja że co bede latał z całym pudłem z dyskami twardymi w srodku gdzie sa moje prywatne rzeczy , a nie wyobrażam sobie tego wszystkiego kasować tylko po to że oni chca cały sprzet , bo cały podlega gwarancji .
Sauron... tak sie sklada ze pracuje w firmie ktora jest partnerem OPTIMUSa, i nie wiem dlaczego tak sie zloscisz... po pierwsze nikt by nie "grzebal" na dyskach, po drugie plomba jest po to aby nie montowac na wlasna reke innych czesci a pozniej przyniesc taki komupter do serwisu i powiedziec ze sie popsul a po trzecie bylo trzeba przeczytac warunki gwarancji a nie jak to teraz robisz ze narzekasz bo jak miales zamontowac karte TV i dysk. jesli miales zamiar dodac cos do niego to po co brales w jakims hipermarkecie komputer dlatego ze byl tani?.
Ale wracajac do tematu.. osobiscie uzywam tej nagrywarki i nie narzekam na nia... jedynie nie lubi niektorych czystych plyt DVD ( mowa o tych za 0,99zl ) i dlatego odradzam kupno plyt typu esperanza bo ta nagrywarka bedzie miala z nimi problemy.

ps.
nie masz zadnych szans na wygranie tej wojny. ktos napisal ze kazda czesc ma swoja gwarancje.. zgadza sie.. ale jesli ona nie popsula to nie nalezy np wymontowywac nagrywarke i nies tylko ja.. bo samo kupno komputera z plomba juz powinna dac do myslenia ze ta plomba po cos jest, ale jeszcze aby skorzystac z tej gwarancji na kazda rzecza co jest w komputerze nalezy miec osobna gwarancje i jak ktos nie wie to napisze ze kupno komputera z plomba tzw "zestawu" wiaze sie z tym ze jest tylko jedna gwarancja na caly komputer, a nie na osobno na kazda czesc. moge jedynie podpowiedziec abys sprobowal bezposrednio z samsungiem porozmawiac... wyslij do nich maila albo zadzwon i powiedz co sie stalo... powiedz ze zerwales plombe z obudowy komputera ale na nagrywarce plomba jest nietknieta. ( samsung jest firma ktora idzie na reke dla klientow)

Ostatnio zmieniany przez optim : 23.05.2005 o godz. 23:18
optim jest offline  
Stary 17.05.2005, 21:28   #11
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
plomby to wspaniała sprawa

był środek tygodnia i potrzebowałem natychmiast FireWire na NECu więc obdzwoniłem parę miejsc i pojechałem kupić.
no i byłem świadkiem jak gościowi podważyli gwarancję bo komp padł z powodu syfu w środku po 2 latach a był zaplombowany i miał niby 3 lata gwarancji ^_^
to znaczy co? gość miał raz na 2 miechy przywozić go do czyszczenia za kasę?
paranoja to mało powiedziane....

edit: fakt, że w środku było coś podobnego do gniazda szczurów, a biedaczysko nie wiedział, że się kompy odkurza

edit2: zaraz zobaczę jak u mnie...?....fatalu nie ma, ale można przeczyścić.

ja bocznej ściany nie przykręcam - wsówa się i jest ok.

Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 18.05.2005 o godz. 10:27
ed hunter jest offline  
Stary 18.05.2005, 06:42   #12
sauron1972
Nowy na forum

Właśnie dzisiaj zamierzam toczyć bój z wieklim optimusem, ku... muszą mi przyjąć samą nagrywarkę do servisu , dzięki za podpowiedź , choć od kupna jush dwa razy go odkurzałem a mam go od lutego to nie przyszedł mi do głowy ten argument o konserwacji , tym bardziej że po kupnie zamontowałem tam drugi HDD i karte Live ! i TV . Pozdrawiam
sauron1972 jest offline  
Stary 18.05.2005, 08:53   #13
zene_k
Zarejestrowany dla jaj

Data rejestracji: 25.11.2004
zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Właśnie dzisiaj zamierzam toczyć bój z wieklim optimusem, ku... muszą mi przyjąć samą nagrywarkę do servisu , dzięki za podpowiedź , choć od kupna jush dwa razy go odkurzałem a mam go od lutego to nie przyszedł mi do głowy ten argument o konserwacji , tym bardziej że po kupnie zamontowałem tam drugi HDD i karte Live ! i TV . Pozdrawiam
Niestety, te "świstki papieru" zwane gwarancjami trzeba czytać przed zakupem. Jeżeli tam faktycznie jest taki zapis, to mogą się uprzeć, a Ty nic nie będziesz mógł zrobić. Radziłbym najpierw spóbować się z nimi dogadać, a wojnę zacząć w przypadku porażki na pierwszym froncie. Przecież każdy element, z którego złożyli komputer ma swoją osobną gwarancję, a chyba plomby z nagrywarki nie zerwałeś ? Tak więc powodzenia.
Stary 18.05.2005, 13:38   #14
Azazello
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.04.2005
Azazello w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez zene_k
Przecież każdy element, z którego złożyli komputer ma swoją osobną gwarancję, a chyba plomby z nagrywarki nie zerwałeś ? Tak więc powodzenia.
Dokladnie tak jest. Na swoja maszyne mialem dwa lata gwarancji, a na poszczegolne czesci rok. Plomby z obudowy zerwalem calkiem szybko (wiadomo wyciaganie dyskow itp.). Naped CD ROM padl mi po kilku mieiacach, tak wiec zawiozlem sam naped i wymienili bez problemu.
Ale sprzet kupilem w AGE Computer, w przypadku Optimusa nie wiem jak jest, ale wydaje mi sie to nieprawdopodobne, gwarancja na podstawowe podzespoly musi byc osobna.

Pozdrawiam
Azazello jest offline  
Stary 18.05.2005, 10:24   #15
sauron1972
Nowy na forum

dzięki tak też zamierzam zaczynać wojenke paktem ugodowym a jak to nie poskutkuje to jush mi wtedy nie bedzie szkoda tego prezesika że go rząd w pierdlu trzymał za ta aferę z Vatem
sauron1972 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: