![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.05.2005
![]() |
POMOCY Samsung TS-H552U
Witam mam dziwny problem z wypalarka szajsunga
![]() czyste płyty DVD-R jak i każde DVD normalnie czyta , ale jeśli chodzi o wypalanie CD-R , CD-RW etc to poprostu tych płyt nie widzi i w żaden sposób nie mogę wypalić żadnej płytk Cd-rom. Acha i jeszcze jedno zauważyłem ze pojawił sie nowy bios do mojej wypalarki lecz nidy tego nie robiłem czy ktos mi może pomóc i w jedej jak i drugiej sprawie uaktualnienia biosu bo moze to w tym tkwi problem Licze na pomoc z góry dziękuje |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Jeżeli chodzi o CD to może być rąbniety laser, skoro DVD działa a CD nie.
A jeżeli chodzi o firmware, to skoro sie na tym nie znasz to wejdź na stronę Samsunga i znajdź program LiveUpdate do firmware- on sam ściągnie i zainstaluje najnowszy firmware. Jeżeli na dobrych płytkach nie chce nagrywać CD i sprawdzisz inne opcje (problemy z sytemem) np przetestujesz nagrywarke na innym kompie to pozostanie serwis- wymiana. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
dzieki wielkie za tak szybka odpowiedz , znalazłem programik do akualizacji biosu lecz dalej nie czyta mi czystych płyt CD z DVD jest ok, i zapisanymi płytami CD tez jest ok .Właśnie tego nie rozumiem , laser może byc walnięty to znaczy że do wypalania CD uzywa jakiegoś innego lasera niz do czytania innych płyt i wypalania płytek DVD ?
|
![]() |
![]() |
#4 |
Wymiatacz
![]() |
Raczej nie innego lasera tylko innej długości fali (nie ochrzaniać mnie tu za korpuskularno-falowość, wiem o tym
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
dzieki wielki ja jestem laikiem w tych sprawach , na szczęścoe nagrywara jest na gwarancji. Tylko powiedz mi jedną rzecz. Czy to cos co sie pochrzaniło nie mogło sie stać przez tzw overburning ?
|
![]() |
![]() |
#6 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jestem właśnie w trakcie testowania tej nagrywarki i póki co sprawuje się całkiem przyzwoicie (całkiem niezła korekcja błędów). Dzisiaj dokończę testy i zobaczę, jak sprawa wygląda z zapisem. Test ukaże się w czwartek.
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
a propo do tej pory nagrywarka sprawowała sie naprawde przyzwoicie ,przetestuje ja na kompie brata a jak tam bedzie to samo to pozostaje mi zasuwac do sklepu . Dzieki wielkie
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
No i stało się byłem testowałem u brachola, dzieje sie dokładnie to samo , ale mam kolejny problem te k..... z optimusa podważyli moja gwarancje bo pozbyłem się plomb z obudowy . Ciekawe jak oni to sobie wyobrazaja że co bede latał z całym pudłem z dyskami twardymi w srodku gdzie sa moje prywatne rzeczy , a nie wyobrażam sobie tego wszystkiego kasować tylko po to że oni chca cały sprzet , bo cały podlega gwarancji . To taki tylko komentarz bo nie mysle że ktoś mi w tej kwestii pomoże , pozostaje mi tylko naprawiać sprzet za kasę. A piszę to po to by ostrzec ludzi którzy zamierzaja kupić tzw zestaw komputerowy który ma zaplombowana obudowę. ciekawe w jaki sposób nie przerywając plomb miałem sobie wstawić karte TV i kartę dźwiękową i drugi dysk tawrdy , za każdym razem musiałbym latać z całym pudłem do servisu
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
plomby to wspaniała sprawa
![]() był środek tygodnia i potrzebowałem natychmiast FireWire na NECu więc obdzwoniłem parę miejsc i pojechałem kupić. no i byłem świadkiem jak gościowi podważyli gwarancję bo komp padł z powodu syfu w środku po 2 latach a był zaplombowany i miał niby 3 lata gwarancji ^_^ to znaczy co? gość miał raz na 2 miechy przywozić go do czyszczenia za kasę? ![]() paranoja to mało powiedziane.... edit: fakt, że w środku było coś podobnego do gniazda szczurów, a biedaczysko nie wiedział, że się kompy odkurza ![]() edit2: zaraz zobaczę jak u mnie...?....fatalu nie ma, ale można przeczyścić. ja bocznej ściany nie przykręcam - wsówa się i jest ok. Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 18.05.2005 o godz. 10:27 |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
Właśnie dzisiaj zamierzam toczyć bój z wieklim optimusem, ku... muszą mi przyjąć samą nagrywarkę do servisu , dzięki za podpowiedź , choć od kupna jush dwa razy go odkurzałem a mam go od lutego to nie przyszedł mi do głowy ten argument o konserwacji , tym bardziej że po kupnie zamontowałem tam drugi HDD i karte Live ! i TV . Pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
dzięki tak też zamierzam zaczynać wojenke paktem ugodowym
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.04.2005
![]() |
Cytat:
Ale sprzet kupilem w AGE Computer, w przypadku Optimusa nie wiem jak jest, ale wydaje mi sie to nieprawdopodobne, gwarancja na podstawowe podzespoly musi byc osobna. Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
#15 |
Bywalec
Data rejestracji: 21.08.2004
![]() |
Z tego co wiem, to Samsung ma gwarancje producenta, i walnięte części można samemu oddawać do autoryzowanych serwisów. Ja tak miałem z CD-ROMem: gdzie indziej kupiłem a gdzie indziej oddałem do serwisu. Bez bólu wymienili na nowy. W Łodzi i okolicach takim serwisem zajmuje się m.in. firma RAGZ
|
![]() |
![]() |
|
|