Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.02.2005, 22:12   #1
bartek111
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.01.2005
bartek111 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
[POMOCY] Ustawienia w kompie...

Siemka.

Na wstepie prosze o pomoc w problemie. (odkrywcze)

To tak, jakies 2 tygodnie temu kupiłem nagrywarke DVD do mometu kupna wszystko było oki lecz od mometu wmontowania nagrywarki do kompa zaczeło sie wszystko pierdzielic . Po pierwsze zaczeły mi znikac inne napedy a mam ich az 3 (CD-ROM , CD-RW, DVD-RW). Lecz po pobawieniu sie ta zaslepka co jest z tyłu kazdego napedu ustawiłem ze wszystko jest widoczne. Od kilku dni znowu zaczeły sie problemy takie jak poprzednio, nieraz zaden dysk mi sie nie pokazuje. Nie wiem co sie dzieje bo gdy włożyłem nagrywarke to inne napedy tak jakby zwolniły dłuzszy dostep do płyty i wogóle wszystko sie odbywa dłuzej.
Prosze o pomoc w dokładnym ustawieniu tych 3napedów i dysku (chodzi o ta zaslepke z tyłu)
Jezeli chodzi o to: pewnie kazdy mysli po co mi tyle napedów oczywiscie bym wyją nagrywarke cd lub cd rom lecz tu inny problem mianowicie nie wiem czego moja nagrywarka dvd nie czyta u mnie płyt cd tzn. czystych płyt ( nie czyta u mnie na kompie u kumpla działa) nie wiem co jest z tym kompem i nagrywarka wiem ze samsung to shit lecz to prezent wiec nie ja wybierałem

Bede bardzo wdzieczny za pomoc w tych problemach tylko miał bym jeszcze prosbe zeby jak ktos bedie odpowiadał na pomoc to pisał w prosty i zrozumiały sposób zebym do wszystkiego doszedł

Jeszcze raz prosze o pomoc...

I Z GÓRY DZIEKUJE
bartek111 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.02.2005, 22:23   #2
MacGyver
Team Member

Data rejestracji: 14.05.2002
MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Pisząc "zaslepka z tyłu" masz chyba na myśli zworkę
O prawidłowej konfiguracji napędów poczytaj tu:
http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/p...e/ideconf.php3
i tu:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=8234

Twoje uprawnienia: