![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.10.2003
![]() |
Poprawne wyświetlanie z DVD na telewizorze
Hi!
Czy jest jakakolwiek możliwość aby obraz o rozdzielczości 720x576, czyli zwykły format DVD, 25 klatek na sekundę, PAL INTERLACED - poprawnie wyświetlić na TV? Oczywiście chodzi mi tutaj o opcję interlace. Posiadam kartę ATI Radeon z osobnym wyjściem na TV. Nie mam możliwości ustawienia tego wyjścia tak, aby przesyłał do TV obraz o rozdzielczości 720x576. W rezultacie obrazy w interlace są poszarpane... Czy jest na to jakiś sposób? Jakiś tweaker do sterownika? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
karta graficzna może ci przesłać obraz o rodzielczości np. 800x600 albo 1024x768 a nie 720x576. a TV różnie to wyświetla - ściskając, rozciągając itd. a jak masz kiepski telewizor (50 Hz) to nie będzie to wyglądało dobrze
przeplot zdejmują w locie niektóre nowe DVD playery np. WinDVD o ile pamiętam... aha - jest jeszcze taki (podobno dobry) programik do zdejmowania przeplotu - Descaler - ale on chyba działa tylko na kartach TV z chipem BT8x8...
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp. Ostatnio zmieniany przez CobraVerde : 11.12.2003 o godz. 17:28 |
![]() |
![]() |
#3 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Dscaler i faktycznie coś tam jest w helpie na ten temat (nie mam pojęcia jak to naprawdę działa)
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.10.2003
![]() |
No właśnie mi chodzi o to aby nie zdejmować interlace'u z materiału. Sam potrafię go sobie zdjąć w locie.
Ale kiedy kamera przesuwa się po np. krajobrazie dosyć szybko - nic nie zastąpi interlace'u, dlatego moje pytanie. Chyba najprościej będzie jak sobie kupię stacjonarne DVD jakiegoś musteka czy innej dziwnej firmy, przynajmniej nie będzie problemu wtedy ![]() |
![]() |
![]() |
|
|