![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.11.2005
![]() |
![]()
Witajcie! Jestem poczatkujacym uzytkownikiem wiec prosze o wyrozumialosc. Wierze ze mi pomozecie. Otoz chcialem sobie kupic (w koncu) nagrywarke DVD. Nie ukrywam ze potrzebna bedzie mi ona do ogladania filmow DVD/CD czy do czestego nagrywania CD-R/RW. sporadycznie moze bede nagrywal/przegrywal plyty DVD. NIe bede robil zadnych codow niewidow, wiec nie musi ona byc najdrozsza=najlepsza. Bardzo wiec bym prosil abyscie mi poraddzili jaka mam kupic swoja pierwsza nagrywarke DVD. Jest jeden mankament!!! Musze ja kupic tylko z nizej wymienionych. ale jezeli uwazacie ze mimo wszystko i tak najlepszy bedzie Benq 1640 to napiszcie! ale wole jak wybierzecie mi cos z tej listy:
LG ELECTRONICS NAGR. DVD +/-RW LG 4167 16/16 BLACK OEM NAGR. DVD +/-RW LG 4165 16/16 BLACK OEM NEC NAGR. DVD +/-RW NEC OPROGRAMOWANIE NAGR. DVD +/-RW NEC ND3540A X16 IVORY OEM NAGR. DVD +/-RW NEC ND3550A X16 BLACK OE NAGR. DVD +/-RW NEC ND3540A X16 BLACK OEM NAGR. DVD +/-RW NEC ND3540A X16 SILVER OEM NAGR. DVD +/-RW NEC ND4550A X16 BLACK OEM PIONEER NAGR. DVD +/-RW PIONEER DVR-110 OEM 153,00 NAGR. DVD +/-RW PIONEER DVR-110 BLACK OE NAGR. DVD +/-RW PIONEER DVR-110 BL+SOFT SONY NAGR. DVD +/-RW SONY DW-Q28A OEM BL+OPR TOSHIBA NAGR. DVD +/-RW TOSHIBA 5372V 6X DL OEM LITE-ON NAGR. DVD +/-RW LIT. 1635 16/16 OEM+S NAGR. DVD +/-RW LIT. 1635 16/16 OEM BLAC NAGR. DVD +/-RW LIT. 1635 16/16 OEM+S BL Dobrze by bylo gdyby miala czarny panel ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
DZIS obstawiam
![]() NAGR. DVD +/-RW TOSHIBA 5372V 6X DL OEM |
![]() |
![]() |
#3 | |
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
A tu raczej chodzi o początkujących w czytaniu ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pomijaja fakt ze jest juz topic dla newbie, to z powyzszych wybralbym oczywiscie benq 1640
![]() jesli jednak nie ma takiej mozliwosci, lub upieranie sie przy benqu wywolalo by konflikt miedzynarodowy, to ewentualnie ktorys z necow lub toshiba jeszcze nie tak dawno polecalbym liteona, ale coz zrobic - jakosc plyt spada a na litku palic mozna tylko najlepsze - inne sa nie do odczytu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
No wlasnie tez myslalem o ktoryms z necow. ale brac NEC ND4550A skoro bede mial bardzo malo do czynienia z Ramami? to moze jednak NEC ND3540A? czy faktycznie ta toshibe? po prostu nie chce miec wiekszych problemow z nagrywaniem/odtwarzaniem. jakies jeszcze propozycje? ewentualnie potwierdzenia do tych wymienionych?
A w tym topicu co mi podaliscie, to akurat najwiecej jest o benq ktorego nie mam mozliwosci kupna :/ wiec moze ktos wie ktora z wymienionych nagrywarek jest najbardziej zblizona do benq 1640? ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
dzieki wielkie, ale chodzilo mi o te wymienione. moglbys mi ktoras z tych wymienionych z czystym sumieniem mi polecic? nie chce zeby po 5 nagranych plytach dvd i 10 cdr/rw nagrywarka miala jakies dziwne problemy z dalszym nagrywaniem :/
|
![]() |
![]() |
#9 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
z czystym sumieniem to nie
![]() mam NECa 3540A i nagrywa naprawdę dobrze bardzo szybko - do 16x - czyta w miare dobrze nagrane płyty na totalnie porysowanych, lub badziewiu potrafi się wysypać, ale ostatnio odratowałem taką płytę przy pomocy BadCopy Pro, DVD-Rom Samsung nie widział naewt, że ma płytę wsadzoną a NEC jednak dał radę. naprawdę na obecną chwilę najlepiej brać BenQ 1640, ale ma to dwie wady 1. nie najlepszy serwis 2. dołączenie do grupy fanatyków ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#11 | |
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Cytat:
ja miałem do czynienia z serwisem LiteOna, oddałem nagrywarkę CD, po kilku dniach dostałem nową (najnowszy model jaki był) i koniec bajki. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#13 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Na szczescie wysylke w obie strony pokrywa serwis. |
|
![]() |
![]() |
#14 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.08.2005
![]() |
Cytat:
Powiem że taki serwis nie bardzo mi się podoba :\ - wolałbym czekać dłużej i dostać swój sprzęt. Pozdrawiam.
![]() |
|
|