![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.08.2003
![]() |
Jak wybrać mniejsze zło?
Witam,
Staję właśnie przed dylematem, przed którym pewnie niejeden musi stanąć w tych ciężkich czasach. I nie chodzi mi bynajmniej o to jaką nagrywarkę DVD wybrać. Aby włożyć do kompa nagrywarkę DVD muszę usunąć z niego albo DVD-ROM (niezawodny Pionner 119) albo nagrywarkę CDRW (LiteON 52x24x52, którą mam od pol roku i ktorą uważam za doskonałą). Żal mi będzie pozbyć się czy to jednego czy drugiego, ale będę musiał. Pierwotnie myślałem, że wyjmę DVD-ROM. Sporo ostatnio słyszałem o marnych zdolnościach nagrywarek DVD do czytania porysowanych tłoczonych płytek DVD (a takie zwykle są w wypożyczalniach), nie wspominając o fatalnie kiepsko wytłoczonych filamch DVD dołączanych do kolorowej prasy (bez suszarki ani rusz). Nie brzmi to pocieszająco. Bardzo niewiele wiem natomiast o ew. problemach z zapisem CDR(W) przez nagrywarki DVD. Czy z tym zadaniem radzą sobie OK? Proszę Was, użytowników różnych nagrywarek DVD o podzielenie się swoimi refleksjami, a raczej obserwacjami i doświadczeniami zwiążanymi z rippowaniem DVD (tłoczonych i nagrywanych) oraz nagrywaniem CDR(W) na nagrywarkach DVD. Zapomnijcie na chwilę o zmaganiach z "plusami" i "minusami", o nośnikach DVD i o nagrywaniu filmów. Napiszcie o tym, co też jest istotne zwłaszcza dla osób, które muszą podjąć tak bolesną decyzję... Dzięki, latet Ostatnio zmieniany przez latet : 12.03.2004 o godz. 12:02 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|