![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.07.2004
![]() |
W poszukiwaniu Graala-wypalanki...
Hello,
czytam od paru tygodni forum i wiele już widziałem zwlotów i upadków jakiś nagrywarek, czy płyt dvdr, a wszystko po to, aby znaleźć najlepszy sposób na idealnie wypaloną płytę, myslę, że po tylu próbach co nie którzy mogą się już pochwalić jakimś cudownie wypalonym dvdrem, czy wręcz strategią takowych wypalania, no ale poprzestanimy na tym pierwszym, myslę, ze brakowało na tym forum wątku, gdzie można by zamieści testy prawie idealnie wypalonych płytek, tak aby zaczynający przygodę z nagrywarkami dvd wiedzieli do czego dążyć; ze swojej strony zamieszczam swojego Graal na dzień dzisiejszy, chociaż musze jeszcze popracowac nad PI ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
to pelno jest jak to mowisz Graali ja na swoim koncie juz mam ich kupe
![]() ![]() a takie pytanie tylko jedna plytka ci sie tak wypalila ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Legion -> Ciekaw jestem tej najlepiej wypalonej, może zabawimy się w bicie rekordów, najmniejsza liczba błędów PI i PIF
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak dla mnie dość bzdurny temat :\
Przeciwnicy wykresów będą mieli tu niezłą papkę - jeżeli temat się przyjmie Ktoś kiedyś powiedział, że dobrymi wykresami dołuje się tych Którzy nigdy nie osiągną takich wyników (z powodów dość oczywistych) Wtedy wydało mi się to bez sensu, ale teraz zauważyłem Że zależy z jakiego punktu na to patrzeć O ile wykresy służące do przetestowania jakości wypalania/jakości nośnika mają sens To temat "A moja płytka to ..." wydaje się być na tyle snobistyczny Że samo nagrywania zchodzi na boczny tor A na pierwszy plan wychodzi mania wykresowania :\ Reasumując: Należy dążyć do dobrego nagrywania A wykresy traktować z należytym dystansem Kierunek tego tematu skręca w stronę hołubienia cyferek I doprowadzić może do maniakalnego wpatrywania się w ekran Co by za dużo PIpów i PIFów nie naleciało ![]() Czy o to w tym wszystkim chodzi? ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() frog@ ![]()
![]() |
#6 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=36164 ale potem zaczely sie kolejne dziwaczne przypadki wykresow z kosmosu i dalem sobie juz spokoj ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Ważne tylko, ażeby pomimo różnych kolei losu I figli jakie życie nam płata Zachować trzeźwość myślenia I nie zboczyć z kursu Bo przecież: "Słuszną linię ma nasza władza" ^_^ |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Niestety nie jestem zwolennikiem pol-srodkow i dlatego kproba uzywam juz tylko sporadycznie (wrecz doswiadczalnie ![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Gdyby tak było - nie mielibyśmy dziś tylu partii politycznych, poglądów, kierunków filozoficznych Podziałów klasowych, rozwiązań technicznych, marek samochodów, itp. ... Każdy wyciąga wnioski odpowiednie dla siebie I jeżeli znajduje w tym sens i uzasadnienie Nie widzę przeszkód, ażeby nie mógł wierzyć w to co chce i tym się kierować Bo to co jest dobre dla jednego - dla drugiego być wcale nie musi ![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Panowie nie ma co tu mowic kp jest programem po to by mozna bylo zobaczyc jak nagrywa wam palnik jezeli widac na plytkach wysokie bledy nie jest to wyznacznikiem tego ze nagrywarka jest walnieta lecz nosnik moze byc trefny.
Przy pomocy kp mozna skonfgurowac nagrywarke tak by palila porzadnie (ja mialem taki problem i przypuszczam ze wszystcy) ale przy zabawie z biosami i strategiami wyszlo cos tworczego. Wielu ludzi na forum wymienialo juz sprzet twierdzac ze jest wadliwy ja niezrobilem tego ani razu dalej mam 812 pali dobrze wiec nie mam po co jej wymieniac wystarczy dobrze ja skonfigurowac i bedzie git ![]() Nastepna rzecza jest ze Kp i nerospeed (jakosc nosnika) pokazuja dokladnie to samo wiec jedynie mozna powiedziec ze kp jest dosyc wiarygodnym programem lecz dla wielu nie jest tak wiec pytanie czy tylko wsadzenie do stacjonarki pozwala powiedziec ze dobrze nagrywa palnik ![]() No moim zdanie to nie wystarczy ![]() Ostatnio zmieniany przez legion : 20.11.2004 o godz. 10:29 |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
ja takze nie mam zamiaru psioczyć na kprobe, jakby był szeroki wybór, to by się wybierało, ale tak nie jest, inna sprawa, że kprobe moze wariować przy jakiś badziewiastych płytkach, jeżeli błedy idą w kosmos, to nie ma wielkiego znaczenia wahnięcia w jedna, czy w druga strone - przy testowaniu kolejnym, czy na innym biosie
|
![]() |
![]() |
|
|