Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.04.2006, 20:27   #1
Rpetryko
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.04.2006
Rpetryko w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Potrzebna Pomoc W Wyborze Napędu Dvd

Witam! Mam pewien problem i mam nadzieję, że szanowni forumowicze pomożecie rozwiązać. Otóż pewnego pechowego dnia pożyczyłem swoją kolekcję DVD rodzince (z kilkanaście filmów). Wszystko byłoby ok gdyby nie to, że każda, ale to każda płyta ma rysy. Są to rysy tego typu, że na telewizyjnym odtwarzaczu DVD filmy krzaczą się w pewnych momentach na 7 może 10 sekund, a potem jest wszystko OK. Pomyślałem, że warto filmy skopiować zanim całkowicie szlag je trafi. I tu zaczyna się mój problem. Mój stary zasłużony Lite-On już nie wyrabia i nie daje rady skopiować płyt ze względu na błędy CRC (wg. mnie to chyba one wynikają z rys na płytkach). Dlatego postanowiłem kupić nowy napęd, który zastąpi Lite-On'a i sprosta rysom. I tutaj proszę was o radę: Jaka nagrywarka lub chociaż czytnik radzi sobie najlepiej z takimi problemami?? Jeśli ktoś wie niech pomoże, nie ważne czy napęd będzie głośny jak TIR czy będzie wolny jak żółw, ważne aby uratwał moją kolekcję.... POMÓŻCIE. Z góry dzięki i pozdrawiam!!!
Rpetryko jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.04.2006, 20:43   #2
Yarozelsky
Gość

Gdybym mia***322; dzi***347; kupowa***263; to
1. - Asus DVD-E616P3
2. - Toshiba-SDM2012C - ci***281;***380;ko dosta***263;
3. - DVD Samsung-Toshiba SD-616SE
wszystkie s***261; ciche i maja dobr***261; korekcje b***322;ed***243;w.

Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: