![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.03.2004
![]() |
![]()
Witam
Od kilku dni jestem posiadaczem nagrywarki LITE-ON 811S i nie moge sobie poradzic z pewnym problemem ![]() Mianowicie nie moge przestawic maksymalnej predkosci nagrywania na X4. Przy oryginalnym biosie czyli HSOE, wyboru wogole nie bylo. Moglem nagrywac tylko z predkoscia X1. Po aktualizacji biosu do HSOP moge najwyzej zwiekszyc predkosc do X2. Probowalem nagrywac obraz ISO zarowno w programie NERO 6.3.1.6 jak i programem ALCOHOL 120% 1.4.8. Sytuacja byla podobna Przed aktualizacja biosu nagrywarki maksymalna predkosc nagrywania wynosila X1, a po aktualizacji X2. Do wypalania urzywam plyt TDK 1-4X Made In Japan. Plyta raczej jest b. dobra poniewaz moj kolega nagrywa te plytki z predkoscia X4. Dlatego zwracam sie do Was o pomoc kochani, poniewaz jestescie moja ostatnia deska ratunku. Moze ktos z Was juz spotkal sie z takim problemem i wie jak go rozwiazac. Za wszelka pomoc z gory uprzejmie dziekuje. Pozdrawiam >>Darko<< |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 28.12.2003
![]() |
Zobacz przyklejony wątek o nośnikach DVD, tam było to omawiane. I na przyszłość: jest takie narzędzie "Szukaj" się nazywa...
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() W przyklejonym watku o nosnikach DVD nic nie znalazlem, poza tym ze plytka TDK ktora chcialbym wypalic z predkoscia X4 jest bardzo chwalona i powinna bezproblemowo nagrac sie z predkoscia X4. Myslalem ze moze Nero w innej wersji mi na to pozwoli, ale niestety predkosc ustawiona jest na sztywno (w kazdej wersji) X2 i nie mozna nic zmienic. W dalszym ciagu nie wiem dlaczego moge wypalac jedynie z predkoscia X2 ?!? Jezeli znasz na to antidotum, to prosze nie owijaj w bawelne tylko podpowiedz co mam zrobic. Z gory wielkie dzieki. |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() |
Chodzi o to że oryginalny bios HS0P nie ma tego nośnika w swojej bazie i dlatego nagrywa go x2, wgraj ten przerobiony bios http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...achmentid=7734 i będzie można nagrywać je x4
![]() Przeczytaj też to http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...007#post251007 Ps. Jak ściągniesz ten plik attachment to dopisz zorszerzenie .rar i rozpakuj ![]()
YAMAHA CRW-F1, Benq DW1640, PBDV1660B@BENQ DW1650, PLEXTOR PREMIUM, PLEXTOR PX-755A, HP BH30L@LG BH10LS38, iHBS 112 Rev2, Pioneer 112, 215 i wiele innych ![]() Ostatnio zmieniany przez kowanski : 15.04.2004 o godz. 09:09 |
![]() |
![]() |
#5 | |
Nowy na forum
![]() |
![]() Cytat:
![]() Mieles oczywiscie racje. Ten przerobiony biosik zalatwia sprawe ![]() Tak z ciekawosci zapytam skad masz ten bios ![]() Sam go przerabiales ![]() Jezeli tak to prosze powiedz mi czym mozna edytowac taki biosik, bo jak sie pojawia nowe krazki DVD to mazna by dopisac samemu kod plyty w biosie ![]() Pozdrawiam i jeszcze raz wielkie dzieki. >>Darko<< |
|
![]() |
![]() |
|
|