![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
volleyball
Data rejestracji: 14.11.2002
![]() |
Princo??
Ja ka narazie nagrywałem na Toshibie której się pozbyłem. Teraz zamierzam kupić Sony DRU 500 tylko nie wiem czy nagrane na niej płyty Princo będa działać?? Ja jak narazie to kupuje z www.arcomp.com.pl za 6żł ale jak widać www.princo.com.pl jast tańszy - rabat TYLKO CZY KTOŚ NAGRYWAŁ PRINCO NA SONY
![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
nagrywam na Princo x2 i jestem zadowolony - mój odtwarzacz zresztą też
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.01.2003
![]() |
No ja takze je nagrywam i dzialaja spoko chociaz nie sa zbyt szybkie (odczyt). Esperanzy, Verbatim i kilka innych trzyma sie u mnie na poziomie 2.5 mb na poczatku dvd-r do 6mb/sec na koncu plyty. Jednakze princo ma te wartosci dwa razy mniejsze (jednakze dzialaja spoko i na filmy w zupelnosci wystarcza, jedynie na dane do komputera troche to malo, ale za 5.5 zl nie ma co wymagac
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
Dwa pytania: Czy ktoś używał Princo i/lub Esperanz do Pioneera DVR-105? W jakim programie wypalał?
Dzięki za odpowiedź Marek |
![]() |
![]() |
#5 |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
ja paliłem płytki Esperanzy na tym modelu - no problem.
wypalałem głównie w Nero |
![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
jesli idzie o nagrywarke pioniera A05...po wgraniu nowszego biosu 1.21(chyba taki nomerek)nagrywarka nie potrafila nagrywac plyt princo 1x ...tzn byly bledy po nagraniu powyzej 3.7 giga....jednakze plytki princo x2(id TDK) nagrywaja sie idealnie...
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
Wielkie dzięki za odpowiedzi! Płytki Princo są chyba najtańsze na rynku (polskim)?!
Marek |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
Najprawdopodobniej. Ale beware : te płyty to naprawdę Princo, a nie TDK. Princo używa/ło ATIP właściwego dla TDK i TDK nawet wydało oficjalne ostrzeżenie w tej sprawie. Jeśli wypalają się ok, to dobry znak, ale to jednak nie TDK.
|
![]() |
![]() |
|
|