Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.01.2005, 13:39   #1
KrisMcQ
Nowy na forum

Data rejestracji: 18.01.2005
KrisMcQ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Firmware updrade DVD LiteOn LTR-165H

Hi !

Jestem nowy więc proszę nie strzelać jeżeli się będę ośmieszał

Problem jest następujący - mam DVD LiteOn-a LTD-165H ( w temacie oczywiście się rąbnąłem ) i wszystko działa wporzo ale ostatnio dostałem płytkę DVD+R i okazało się, że nie mogę jej przeczytać. Po sprawdzeniu w Nero Info Tool okazało się, że napęd nie czyta w ogóle płyt "plusowych" ( DVD+R, DVD+RW, DVD+RW DL ). W związku z tym zdecydowałem się na zmianę firmware-u z aktulanego ( CH0E ) na najnowszy dostępny ( CH12 ). Ściągnąłem z sieci kilka flasherów i niestety pomimo kliku podejść nie udało mi się wgrać nowego firmware-u.
Programy po dojściu do 100% się zatrzymują i nic się nie dzieje. Soft nie odpowiada, nie można go wyciąć z poziomu windy i pomaga tylko reset. Próbowałem LTNFLASH, LTNFW i efekt był ten sam, Potraktowałem je FLASHFIX-em ale też nie pomogło. Na szczęście po restartach napęd nadal działa ale nadal ze starym firmware-em ( CH0E ).

Konfig: MSI-KT4 ULTRA ( KT400 ), DVD LiteOn LTD-165H, CD-RW LiteOn LTR-52327S, XP SP1.
CD-RW - secondary master ( na czas flashowania był całkowicie odłaczony )
DVD - secondary slave

Może chodzi o to że flashowany napęd musi być ustawiony na master

HELP !!!
KrisMcQ jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.01.2005, 14:08   #2
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
http://www.jlms.com.tw/webfw/XJ-HD165H/D165HCH12.zip

tu jest link
a co do flashowania to czekales chociaz chwile po tym jak doszlo do 100%
i dla pewnosci wypnij nagrywarke i ustaw dvd-rom na master (nie musisz tego robic ale tak dla pewnosci flashu)
Stary 18.01.2005, 14:16   #3
KrisMcQ
Nowy na forum

icemac

Nie no spox - nie wyłaczałem od razu. Trudno mi teraz powiedzieć ile to trwało ale na pewno kilka minut. Poza tym sprawdzałem w tasku i program nie odpowiadał więc to raczej nie dlatego No i winda też nie za bardzo chciała odpowiadać - musiałem ją przeładować resetem.
KrisMcQ jest offline  
Stary 18.01.2005, 14:19   #4
KrisMcQ
Nowy na forum

icemac

Poza tym flash z tego podanego przez Ciebie linka też nie zagadał. A w przypadku jednego z flasherów doszło tylko do 99% i też było to samo. Będę próbował jeszcze podłączyć DVD na single master - może wtedy zagada ?
KrisMcQ jest offline  
Stary 02.11.2005, 13:11   #5
powolny
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.08.2005
powolny w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam. Nie wiem czy otrzymam odpowiedź sądząc po dacie ostatniego wpisu. Chcę
kupić LITEON LTD-165H i czy dobrze rozumiem, że to urządzenie nie czyta
płytek DVD+R i nie pozwala na zainstalowanie nowszego firmware. Czy jest to tylko kaprys jednego egzemplarza? Sprawa jest dość pilna. To jest zakup na
Allegro i podają wszyscy zgodnie (sprzedający) o czytaniu tego formatu. Bardzo proszę
o opinie o tym czytniku.
powolny jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: