![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.06.2007
![]() |
Reklamacja dwoch pionnerow.
Jestem nieszczesliwym uzytkownikiem pionnera
![]() Pierwszy naped 110d po nagraniu plyty nie widzi jej zawartosci. Na czym nie nagram to po wlozeniu wypalonej plyty widzi pusta. Zeby bylo smieszniej poniewaz widzi pusta to da sie na niej nagrac! Nadpisal mi zawartosc plyty DVD+R (nie RW). Nagral na niej drugi raz. Oczywiscie nie ma mowy o niezamknietej sesji. Czasami twierdzi ze w ogole nie ma plyty w napedzie. Na DVD liteona ta sama plyta smiga. Mam teraz pierscienie na plycie. Nie wiem czy mam reklamowac bo generalnie plyty nagrywa, stare plyty kiedys nagrane czyta. Dodam ze mam firmware 1.41, 80 zylowa tasme, ASPI sprawne, DMA tryb 4. Plyta to DFI lanparty oczywiscie stery wgrane. Problem jest niezalezny od programu w ktorym nagrywam (nero 6.6.1.4, alcohol 120%). Reklamowac? Drugi naped wydaje sie bardziej niesprawny. Wydaje dziwne odglosy zadko kiedy uda sie nagrac plyte. Jest to 109 a dokladnie ktoras z tych ekskluzywnych wersji. Firmware najnowszy. Reklamowac? pozdrawiam Maciek Ostatnio zmieniany przez krimisek : 04.06.2007 o godz. 04:21 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
-=MIXED CLAN=-
Data rejestracji: 19.09.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Breaking Steps
Data rejestracji: 25.04.2007
![]() |
Zdecydowanie reklamuj
![]()
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Na 110d mam 2 lata do wrzesnia
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Breaking Steps
Data rejestracji: 25.04.2007
![]() |
A nie masz przypadkiem jakiego***347; oprogramowania do wirtualizacji nap***281;d***243;w. By***263; mo***380;e tutaj siedzi problem.
Sprawd***378; jak mo***380;esz t***281; 110 na innym komputerze, najlepiej ze ***347;wie***380;ym systemem i daj zna***263; co z tego wysz***322;o...
Liczba napisanych postów to iluzja a ja nie liczę na żadne lewe reputy ![]() Ostatnio zmieniany przez stepbreaker : 04.06.2007 o godz. 13:48 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Jestem juz przekonany co do 109. Nie nagrywa on w ogole plyt CD-R, CD-RW. Czyta wszystkie (CD/DVD) ale nie nagrywa. Wydaje dziwne dzwieki przy nagrywaniu plyt CD (gdy proboje cos nagrac) oraz przez pierwsze 15s odczytu plyty CD (w zasadzie tylko podczas "rozpoznawania" plyty). Nie sprawdzam juz jak to jest z nagrywaniem DVD-R/RW bo szkoda mi plyt. Sprawdzalem nagrywarke na 2 komputerach, a takze pod linuxem (wykluczam w ten sposob chociazby sterowniki). Reklamuje!
Niestety 110d jest nieco dziwniejszy. Jeszcze dam znac co wywnioskowalem. Mam wirtualny naped z programu Alcohol 120%. Ostatnio zmieniany przez krimisek : 04.06.2007 o godz. 19:14 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
110d prawdopodobnie nie czyta po nagraniu sprawnych dvd+r
|
![]() |
![]() |
![]() |