![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.09.2006
![]() |
Bufor w poprzednim napedzie dzialal ok do pewnego momentu- w kazdym razie nie zwraalem na poczatku uwagi na bufor bo byl na dobrym poziomie.Aktualizowalem bios regularnie i wiem ze po ktorejs zmianie zaczely sie problemy z buforem powracalem do wczesniejszych wersji ale nic nie dalo.W tym nowym na poczatku nie zmienialem biosu ale od poczatku bylo to samo tzn skakal.Nie wiem jak nagrac ale moge powiedziec.Do 20% nagrania bufor ok potem spada do 70 i tak skacze 70 -90-80 a w polowie to sa skoki 20-80-30 chaos tyle ze plytke nagrywa dobrze choc troche to dluzej trwa.Dzisiaj nagralem plytke to bylo tak z kolei--zanim cokolwiek siee zaczelo przegrywac to minelo ze 4 min.Po tym zaczal skakac jak szalony a od 20% sie bardzo ladnie ustabilizowal na poziomie 89 -94.hehe tylko ze plyte przegrywal 16 min !! (na 8x) naprawde nie wiem co robic.U kolegi nie bylem bo nie mial czasu pojde w pon.Ewentualnie chodzi o to zeby postawic system od nowa bo dawno nie robilem.Na innym forum gosc sie przyczepia do tego UDMA-mowi ze powinienem miec nie 2 a 4 UDMA i zebym sprawdzil czy mam tasme 80 zylowa?!ale sie rozpisalem hihi....Prosilbym jeszcze abyscie zerkneli w zalacznik i sprawdzili czy z tymi UDMA jest wszystko wporzo.DZieki
Ostatnio zmieniany przez dyziax : 02.09.2006 o godz. 23:26 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Iniemamocny
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na kanale podstawowym zostaw sam dysk a nap***281;dy podepnij do kana***322;u pomocniczego.
Je***380;eli chodzi o skacz***261;cy bufor to kt***243;ry masz na my***347;li bufor odczytu czy bufor nagrywarki ? U mnie podzczas nagrywania na BenQ 1655 bufor nagrywarki skacze w przedziale 84 -95 % czasami spada do 23% chyba podczas ponownej kalibracji lasera podczas zapisu./WOPC/ Edit: Przy wy***322;***261;czonej funkcji WOPC stabilne skoki bufora 84 - 95 % - sprawdzone.
Pozdrawiam ![]() Ostatnio zmieniany przez adax : 03.09.2006 o godz. 00:30 |
![]() |
![]() |
#18 | |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#19 |
Nowy na forum
![]() |
Chodzi mi o byfor nagrywarki(chociaz ten bufor odczytu tez sie zmniejsza do polowy).Podpialem do dysku tasme 80 zylowa a do nagrywarek 40 zylowa.Czy ta tasma 40 zylowa bedzie dobra dla nagrywarki czy tez powinno sie podpiac 80?..
|
![]() |
![]() |
#20 |
Iniemamocny
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zmień na 80 żyłową.
#21 |
Nowy na forum
![]() |