![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.09.2004
![]() |
![]()
Witam.
Wlasciwie ten post mial sie pojawic w dziale DVD, ale tam jest wylaczona mozliwosc nowych tematow. Posiadam owa GCC-4120B i jak do tej pory nie sprawiala najmniejszych problemow, dopoki nie sprobowalem odczytac plyty DVD+RW, ktora nagralem u znajomego. Objaw jest bardzo dziwny - po wlozeniu plyty do napedu, czekam jakas minute, naped meczy plyte i w tym pewnym momencie nastepuje calkowity zwis komputera. Nie mozna poruszac mysza, klawiatura odcieta, nie da sie takze otworzyc szufladki napedu, jedynie twardy reset dziala. Jako ciekawostke dodam, ze zwykle plyty DVD+R smigaja bez najmniejszego problemu, w ogole nagrywarka wydaje sie byc sprawna. Plyta DVD+RW nie jest zle nagrana, poniewaz na innym napedzie (takze LG) dziala dobrze. Mam najnowszy firmware 2.2. Ktos ma jakis pomysl? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Dział DVD jest podzielony na poddziały i dlatego
przenosze do Ogólnie o DVD ![]()
#3 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() W ogole zapomnialem wczesniej napisac - WinXP Pro. Ostatnio zmieniany przez reworked : 29.09.2004 o godz. 21:30 |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 23.06.2004
![]() |
http://www.digit-life.com/articles2/test2main/lg.html
wydawało mi się, że te LGi nie czyta plusów pozdr.
#6 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() Jak widac jest read support DVD-R, DVD-RW, DVD+R i DVD+RW. Jednak czegos tu nie rozumiem, zapuscilem nero info na swoim kompie i oto co mi sie ukazalo: ![]() Formaty minusowe sa ok, ale te z plusem juz niby nie sa supportowane (co ciekawe jak wczesniej wspomnialem DVD+R czytala sie poprawnie). Probowalem tez z firmwarem 2.02, ale to nic nie zmienia. Uzywalem takze ForceASPI, oto dowod: ![]() Czy ktos moze mi pomoc? Ostatnio zmieniany przez reworked : 08.10.2004 o godz. 13:46 |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
![]() |
może głupie pytanie...
DVD+R nie jest nagrane jako DVD-ROM?
moim skromnym zdaniem - jak można - plusów nie czyta, a jak zmienisz na DVD-ROM to czyta - też mam LG ![]() a co do strony, którą podałem, to nie czytałem dalej - tylko na górze, bo dalej to co widzę, to chyba chłyt matergingowy ![]()
#8 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
ale niewiem czy to pomoze moj przedmowca ma racie musisz robic z plusow DVD-ROM chyba ze zrobja jacys spece bios ktory bedzie to umozliwial w co watpie bo to juz jest raczej starszy model ![]() Ostatnio zmieniany przez legion : 01.10.2004 o godz. 11:51 |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
hm, moze nie chlyt materkingowy, tylko jakis blad nero. no coz, chyba bede musial DVD-RW kupic.
aspi najnowsze tez wrzucilem, ale i tak kibel. na firmware nowszy nie licze, bo tak jak mowicie, to stary naped. |
![]() |
![]() |
#10 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
zrób z niej DVD-ROM a później DVD+RW a później DVD-ROM.........itd
![]() |
|
|