![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.01.2009
![]() |
![]()
Witam.
Problem polega na tym, że gdy chce nagrać płytę (dotyczy głownie płyt DVD, ale z CD jest podobnie) zajmuje mi to strasznie dużo czasu. Pewnie się zastanawiacie dlaczego tego to też nie wiem więc pisze. Sytuacja wygląda tak, że o pierwszych odpowiednich czynnościach jestem gotowy do nagrania i klikam nagraj i tu są problemy. Płyta DVD 4,7GB nagrywa się około 2,5h przy prędkości 12x a nie tak jak powinna około 20min (sprawdzałem na różnych płytach DVD z wyższych półek i też z niższych) i nic cały czas to samo.Także korzystałem z różnego oprogramowania do nagrywania płyt. Pierwsza myśl coś nie tak z nagrywarką, ale dla pewności zrobię format dysku "c:" i zainstaluje na nowo system Windows XP home edition i to była dobra decyzja. Problem się rozwiązał, lecz do pewnego momentu tylko nie wiem do którego bo instalowałem dużo programów wszelkiego rodzaju i wszystkie aktualizacje dostępne na stronie Microsoftu i jest do samo. Proszę was o pomoc. Sprawa dotyczy laptopa marki ACER Extensa 5520 A oto mój komputerek: -procesor celeron 530 1,73GHz -grafika X3100 -1,5GB ram (1024 MB + 512 MB) 667MHz -80GB -Slimtype DVD A DS8A1P P.S - do nagrywania używałem różnych płyt od TX do TDK |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Rejestrowany
Data rejestracji: 07.07.2002
![]() ![]() |
Sprawdz w menadrzeze urzadzen czy masz wlaczone DMA dla nagrywarki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
laptop, nagrywanie |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Wolne nagrywanie płyt DVD i CD (NEC-4551a) | mazgaj1 | Napędy optyczne DVD | 13 | 24.01.2007 14:34 |
Nagrywanie Audio na LG DVD GSA4167B - problem!!! | ZeuS22 | Napędy optyczne CD | 2 | 05.02.2006 15:40 |
nagrywanie dvd video problem | dayas | DVD-Video | 4 | 30.05.2005 23:31 |
Projekt Freeware | Calme | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 0 | 16.05.2005 20:31 |