![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.12.2006
![]() |
z DVD-ROM
witam. mam taki problem. Mianowicie BIOS niewykrywa mi napedu DVD. W w kontrolerach IDE pisze none(nie ma napedu). W systemie w mój komputer niema ikonki CD-romu i menadzerze urzadzen tez niema(wogóle działu DVD). kupiłem nowy naped ale to samo.CD-Rom otwiera sie i zamyka,zworki sa dobrze ustawione na master, ale jak wsadze płyty nic sie nie dzieje.Pomocy!!!
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak BIOS nie widzi - to juz mogila
![]() Tasma sprawna, zasilanie wlaczone, ustawienia w BIOSie wykrywanie na AUTO/MANUAL ![]() ![]() Dalej juz nie wiem ![]() Moze kontroler wylaczony? Moze trafiony?
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.12.2006
![]() |
tasma dobra bo nowa, na starej to samo. Na starym napedzie by***322;o to samo wiec tu chyba problem kompa. W biosie jest AUTO i przy uruchamianiu pokazuje sie Not deteted. Tak wyglada sytuacja w biosie
Primary IDE master -WDM (to dysk twardy) Primary IDE slave- Not installed Seconary IDE master - not installed Seconary IDE slave- not installed |
![]() |
![]() |
#4 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ustaw MANUAL ->CD/DVD ROM.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
|
|