![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.02.2010
![]() |
Problem z DVD
Witam!
Posiadam kino domowe samsunga HT-DS 400, niestety w odtwarzaczu zepsuła się część odpowiadająca za odczyt płyt, naprawa tego kosztuje ponad 400 zł. Dlatego też myślałem o tańszym "naprawieniu" mojego kina domowego poprzez dokupienie samego odtwarzacza DVD i podłączeniu go do mojego zestawu kina domowego. Szybko zorientowałem się że nie możliwym jest dobranie takiego odtwarzacza aby można było do niego podłączyć same głośniki. Lecz równie szybko zakiełkowała mi myśl o tym żeby do kupić nowe DVD i podłączyć do niego stary zestaw kina domowego, dzięki czemu sygnał z DVD szedł by do starego kina domowego i z niego dopiero na TV i głosniki do kina. Popytałem się trochę "znawców" z super-marketów i mam teraz mętlik w głowie. Z tego co oni mi powiedzieli istnieją dwie możliwości: 1. Połączenie DVD do kina za pomocą "czinczów" ( ale z tego dziek ma byc tylko stereo co w zaden sposob mi nie odpowiada gdyz nadal chcial bym miec efekt kina domowego) 2. Połączenie DVD do kina za pomocą wejścia optycznego, które niby powinno pozwolić na zachowanie efektu kina domowego, lecz usyszałem też opinie ze nie da sie tego zrobic gdyż kino domowe ma tylko WYJŚCIE optyczne a nie posiada WEJŚCIA, więc niby się nie da tego zrobić. Dlatego zwracam się z pytaniem do Was. Czy jest jakiś dobry i sprawdzony sposób aby bez potrzeby wymiany części za ponad 400 zl, "naprawić" mój zestaw kina domowego. Szczególnie interesuje mnie sposob nr 2 wyzej wymieniony czy jest mozliwy? A jak tak to prosił bym o jakaś podpowiedz w co jak i gdzie należało by podłączyć. Z góry dziekuje i pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Data rejestracji: 26.06.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Co Ci poległo w tym sprzęcie, że aż taki koszt?
![]() |
#4 |
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Data rejestracji: 26.06.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Laser do tego sprzętu nazywa się SOH-DH2 i jest ogólnie dostępny
![]()
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.02.2010
![]() |
Tak, laser jest zepsuty. I macie racje laser ten na stronach internetowych stoi po 100 zl, lecz niestety gdzie kolwiek nie dzwonilem nie maja i czekaja na dostawe ( od 1,5 roku O_O ). Dowiedziałem sie, że bardzo trudno jest dostać taki laser, a jak juz to na zamowienie od 300 zl w góre. bo podobno juz go nie produkują :/ Dlatego problem pozostaje bez rozwiazania :/
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Kopiowanie DVD - ciekawy problem | Coppermine | Napędy optyczne DVD | 8 | 09.03.2009 19:32 |
problem z nagrywarką dvd | marmur | Napędy optyczne CD | 1 | 10.02.2006 10:13 |
Problem ze zrobieniem 1 avi z 2 DVD :( - pomóżcie | raptor123 | Napędy optyczne DVD | 4 | 12.11.2004 15:03 |