Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.02.2010, 13:48   #1
SomeOn
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.02.2010
SomeOn w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z DVD

Witam!

Posiadam kino domowe samsunga HT-DS 400, niestety w odtwarzaczu zepsuła się część odpowiadająca za odczyt płyt, naprawa tego kosztuje ponad 400 zł. Dlatego też myślałem o tańszym "naprawieniu" mojego kina domowego poprzez dokupienie samego odtwarzacza DVD i podłączeniu go do mojego zestawu kina domowego. Szybko zorientowałem się że nie możliwym jest dobranie takiego odtwarzacza aby można było do niego podłączyć same głośniki. Lecz równie szybko zakiełkowała mi myśl o tym żeby do kupić nowe DVD i podłączyć do niego stary zestaw kina domowego, dzięki czemu sygnał z DVD szedł by do starego kina domowego i z niego dopiero na TV i głosniki do kina. Popytałem się trochę "znawców" z super-marketów i mam teraz mętlik w głowie. Z tego co oni mi powiedzieli istnieją dwie możliwości:

1. Połączenie DVD do kina za pomocą "czinczów" ( ale z tego dziek ma byc tylko stereo co w zaden sposob mi nie odpowiada gdyz nadal chcial bym miec efekt kina domowego)
2. Połączenie DVD do kina za pomocą wejścia optycznego, które niby powinno pozwolić na zachowanie efektu kina domowego, lecz usyszałem też opinie ze nie da sie tego zrobic gdyż kino domowe ma tylko WYJŚCIE optyczne a nie posiada WEJŚCIA, więc niby się nie da tego zrobić.

Dlatego zwracam się z pytaniem do Was. Czy jest jakiś dobry i sprawdzony sposób aby bez potrzeby wymiany części za ponad 400 zl, "naprawić" mój zestaw kina domowego. Szczególnie interesuje mnie sposob nr 2 wyzej wymieniony czy jest mozliwy? A jak tak to prosił bym o jakaś podpowiedz w co jak i gdzie należało by podłączyć.

Z góry dziekuje i pozdrawiam!
SomeOn jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.02.2010, 16:13   #2
superrrmario
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz

Data rejestracji: 26.06.2004
superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Co Ci poległo w tym sprzęcie, że aż taki koszt?
Stary 09.02.2010, 17:01   #3
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Pewnie laser.
Warto się rozejrzeć, bo po większej części lasery do takich sprzętów są w cenie rzędu 50-70 zł. Tylko szukać naprawiacza, który nie skasuje za robotę trzech stów.
Stary 10.02.2010, 10:08   #4
superrrmario
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz

Data rejestracji: 26.06.2004
superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Laser do tego sprzętu nazywa się SOH-DH2 i jest ogólnie dostępny
Stary 11.02.2010, 12:04   #5
SomeOn
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.02.2010
SomeOn w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Tak, laser jest zepsuty. I macie racje laser ten na stronach internetowych stoi po 100 zl, lecz niestety gdzie kolwiek nie dzwonilem nie maja i czekaja na dostawe ( od 1,5 roku O_O ). Dowiedziałem sie, że bardzo trudno jest dostać taki laser, a jak juz to na zamowienie od 300 zl w góre. bo podobno juz go nie produkują :/ Dlatego problem pozostaje bez rozwiazania :/
SomeOn jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: