![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
Problem z DVD asusa
Co to moze byc? Mam DVD Asusa E616 <16x 48x> i jak zrzucam film z DVD na dysk(robie obraz Alcoholem!!!)to predkosc odczytu jest 2x czasem 2,6x(na max!)i niechce byc wiecej
![]() Podlaczone: 1szelka: Dysk Barracuda 40GB <szelka ATA 100> 2szelka: CD-RW <LG 16x/10x/40x> i CD-DVD <Asus 16x/48x> no i szelka stara ATA 66.... chcialem podlaczyc dysk i DVD na jednym ale mam pojedyncza szelke i narazie niemam czasu kupic...wiec jest jak jest ![]() Co to jeszcze moze byc zle?? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.01.2003
![]() |
Problem DVD-ROM Asusa
Nie wiem, czy moge Ci pomóc, ale wiem, że płyty dwuwarstwowe czytane są dużo wolniej. U mnie Na DVD-RW pionier też ripuje 2x dwuwarstowe.
#3 |
Bywalec
![]() |
niestety ale to jest z kazda plyta nietylko z tymi 2warstwowymi obojetnie jaka plyta DVD tak idzie taka co zajmuje 4Gb i taka co ma 13Gb
![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez dar3k : 13.01.2003 o godz. 12:00 |
![]() |
![]() |
#4 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.01.2003
![]() |
Re: Problem z DVD asusa
Cytat:
predkosc na asusie powinna byc podobna do tej jaka mam na dvdromie czyli 6-7 x (poza tym asus jest na ata 100 i moze cis pomoze jak go podlaczysz na kablu 80 zylowym pod kontroler ata 100 ) co do zmiany biosu to wg mnie prawie zawsze warto to zrobic nie mniej jedak poczytaj najpierw co nowy bios wprowadza zeby nie bylo potem rozczarowan . wszelkie zczytywanie plyt dvd robie za pomoca dvddecryptera . |
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Bywalec
![]() |
Re: Re: Problem z DVD asusa
Cytat:
![]() ![]() A bios mam 2.0 a pozatym nigdzie nowego niewidzialem ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.01.2003
![]() |
win98 czy xp
mam ten zam dvd i pod 98 wszystko jest ok. pod koniec kopiuje ok.14x zalezy jak duzo jest na plycie. A pod xp to problem nie jest w napedzie tylko w windzie - po 6 blednych odczytach z napedu winda ustawia najnizszytryb czyli pio i nie wyciagniesz wiecej niz 2,4x. sprawdz w panelu sterowania kanal pod ktorym masz zapietego dvdka pewnie pisze "Tylko PIO" - pomaga odinstalowanie kanalu i reset 2x ustawia wtedy kanal na udma2 i wtedy dostaje kopa ale az do momentu nastepnych bledow odczytu. Dzisiaj sprobuje przepiac go pod dysk ktory robi w ata100 a ze ten asus tez chodzi pod ata100 to chyba nie bedzie problemow. codziwne na drugim kanale mam nagrywarke i tego asusa i z nagrywarka nie ma zadnego problemu. |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
ja mam win 98 i tak jest
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.01.2003
![]() |
Cytat:
sprobuj tego u mnie dziala w koncu - poza tym jest juz nowy bios do mojej plyty ktory to naprawia |
|
![]() |
![]() |
|
|