![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.12.2005
![]() |
Problem Z DVD marki PhilipS
Przepraszam za umieszczenie w złym dziale, sam przeniosłem
Witam! Mam dvd r 16 ls, ostatnio przegrywałem płyte i w trakcie tego uczynku, moja nagrywarka zaczeła dostwać dziwnych anomalii. Otóż teraz nie otwiera sie a jak już otworze igiełką to sie zamyka normalnie (czyt. przez przycisk), kąp ją odtczytuje bo wgrywanie biosu sie udało, i tak przechodze do mojego 1 pytania, czy do tej nagrywarki jest nowszy bios niż 1.9 A drugie jest takie czy można to jakoś naprawić, gdyż zerwałem plomby bo sprzet kupiłem w niemczech, a naprawiacz ze mnie Ale nie doszedłam jaka może być tego przyczyna. Dodam pytanko, czy jak na tej taśmie, gdzie podłączona jest stara nagrywarka cd jest 2 wtyczka, to jak podłącze ją pod dvdr to zworke na niej trzeba ustawić na SLAVE nie? Aha bym zapomniał, jak wgrywałem biosa to na końcu wyskoczył dziwny komunikat po ang. co znaczyło tak że moje użądzenie jest external czyli jakby zewnętrzne i sprawdz usb/cos tam. Troszke mnie to zdziwiło gdyż moje użądzenie to internal?!?!? Czy to może być powodem moich kłopotów? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mam podobny problem z 1625k/1640 jak znalazles odpowiedz co z ta walnieta tacka, ktora tez sie nie wysuwa to daj znac, moj naped nagral 5 dvd i nie ma juz gwary, kupiona we wloszech ro temu za bagatela 80 e
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
co do komunikatu jest to normalny objaw .... dotyczy on uzytkownikow nagrywarek zewnetrznych usb .... tacke mozna - probowac naprawiac no ale niestety trzeba rozebrac naped |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jak jest walnieta to nie bede mial wyboru bo chce zrobic benq z tego philipsa
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|