![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.04.2009
![]() |
Problem z nagrywaniem.
Niedawno nabyłem nagrywarkę DVD Pioneera DVR-216D bo myślałem że mój NEC jest uszkodzony ale problem pozostał. Gdy nagrywam kilka płyt w pewnym momencie wyskakuje komunikat o oczekiwaniu na nośnik a płytka jest w napędzie i słychać jak ją "mieli" ale jej nie widzi. Nero mogę zamknąć jedynie przez managera zadań i muszę dokonać resetu komputera bo nie chce uruchomić się ponownie w normalny sposób, by dokończyć nagrywanie. Używam Nero micro / próbowałem Ashampoo ale bez zmian / , różne płytki ale wciąż to samo. System Vista z SP 1 bez aktualizacji , 2 GB RAM , procesor 2600.
Proszę o porady i dzięki za ewentualną pomoc. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | ||
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Sony ,Verbatim , Platinum . Vista z SP1 ale nie pobieram dodatkowych uaktualnień.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 16.01.2004
![]() |
Twój problem to SP, nero od wersji 9 potrzebuje minimum SP2, a starsze wersje nie jestem pewien ale 7 i 8 pewnie minimum SP2 (może SP1), ja mam stare nero 6.6 i działa na XP bez SP (sprawdzone)
Jaka wersja nero??
![]() |
![]() |
#5 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Tylko ze kolega ma viste, a w niej jak narazie najnowszy polski SP jest w wersji pierwszej, to nie wina nero bo bylo takze testowane na innym programie i to samo, wymien tasmy sygnalowe, zobacz czy masz zainstalowane wszystkie stery od plyty glownej i czy czasami nie masz smieci w systemie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Sterowniki i firmware są najnowsze . Po zakupie nagrywarki dałem nowe kable SATA. Wydaje mi się że to coś z Vistą bo wcześniej na XP nie miałem problemów, ale zmiana systemu nie wchodzi w rachubę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam dwa pomysly:
-pierwszy jest taki, ze jakos przestawiles tryb pracy kontrolera. (z NON-RAID, na RAID, albo podobnie) Tu albo bym przestawil w BIOSie, albo zmienil kanal. -drugi, ze uzywasz softu ktorego Vista nie akceptuje (malo prawdopodobne) Tu bym poczytal komunikaty Visty przy instalacji softu, albo sprawdzil kompatybilnosc softu. Ale obstaje przy blednym podlaczeniu nagrywarki.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
RAID mode mam ustawione AHCI
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
liteon SHM-165P6S problem z nagrywaniem obrazów płyt DVD | AnthraXsc | Napędy optyczne DVD | 0 | 21.02.2007 20:47 |
Problem z Nagrywaniem Płyt CD | Lamek | Napędy optyczne CD | 3 | 19.07.2005 19:04 |
Problem z nagrywaniem | lego | Napędy optyczne CD | 5 | 11.09.2004 00:07 |
Problem z nagrywaniem płyt w Nero. | kane_f | Napędy optyczne CD | 7 | 08.02.2003 12:14 |
Problem z nagrywaniem plyt :( | maczek | Napędy optyczne CD | 4 | 26.03.2002 08:39 |