Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
11.05.2003, 21:05 | #1 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.02.2002
|
Problem z DVD Toshiba SD-M1712
Własnie kupiłem to DVD. Szybko czyta płyty CD, ale nie moge odtworzyć filmów DVD Zainstalowałem WINDVD i wyskakuje bład w pliku dvdaudio.ax. Próbowałem zainstalować inny odtwarzać i również pojawił się błąd z innym plikiem o formacie "ax". Przeinstalowałem Win XP PRO PL i nadal to samo. Zmieniłem sterowniki w karcie dziwiekowej i tez nic. Mam wybrany drugi region. Moja karta dzwiekowa to Sound Blaster LIVE WDM.
Prosze o pomoc, nie mam zielonego pojecia co mam zrobić, co mam zainstalować. DVD czyta płyty CD , wiec mechanicznie działa. |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
11.05.2003, 21:54 | #2 |
Bywalec
|
Dodam tylko, że DVD mam na slave. Zainstalowałem WinDVD wersje 3.1. Po zainstalowaniu innego playera pojawił się error w pliku iviaudio.ax
DVD potrafi wczytać menu z płyty DVD i różne poboczne opcje. Nim ukaże się ten błąd film leci przez kilka setnych sekund. Zastanawiam sie czy cos jest nie tak z moja karta dziwekową, moze DVD jest uszkodzone, moze to wina WIN XP ? |
16.05.2003, 20:22 | #4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.04.2002
|
A masz problem tylko z jednym filmem czy z różnymi? Jak tylko z jednym, to może po prostu wina płyty, zrzuć na dysk i spróbuj przerobić na DivX i odtworzyć. Ja mam ten sam napęd i u mnie jest OK.
|
17.05.2003, 09:25 | #5 |
Bywalec
|
Dzięki. Już jest ok. Faktycznie pomogla zmiana odtwarzacza, WIN DVD 4 czy Power DVD 5. Problem był spowodowany własnie WIN DVD w wersji 3.1, który dostałem do karty graficznej.
Podobno w wersjach box również jest płytka z WinDVD 3.1 |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | |
|
|