Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.04.2004, 19:47   #1
secha
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.04.2004
secha w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nagrywarka DVD

Witam
Mam pare pytan odnosnie zakupu nagrywarki DVD.
1) Podobno są dwa rodzaje DVD-R i DVD+R, które są bardziej popularniejsze i których sie lepiej używa
2) Jaka firma jest najlepsza
3) Podobno aby odtwarzac płyty DVD-R lub DVD+R to odtwarzacz musi miec odpowiednią funkcje (czy cos w tym stylu) jak lub gdzie sprawdzic czy bede mógł odtwarzac i jakie DVD bede mógł odtwarzac
4) Jaką nagrywarke byście polecili (firma, parametry itp.) prosze również o przedziały cenowe
5) Czy moze lepiej wstrzymac sie narazie z zakupem i poczekac troche

Sporo przeglądałem to forum oraz strone ale wiekszosc rzeczy jest dla mnie nie zrozumiała, prosze o łopatologiczne wytłumaczenie sprawy, dzieki

Pozdrawiam
secha jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.04.2004, 22:33   #2
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
- u nas minus, ale to względne
- a kto to wie ? czasem jeden model jest the best a drugi denny (następny w kolejce)
- obecnie czesto już w instrukcji pisze jakie dvdry odtwarzacz akceptuje. Zajrzyj też na www.dvdrhelp.com
- Pioneer 106, może także coś Teac,Nec....
- to Twój problem. Możesz czekać na dual layer albo kupować teraz...

Jabba

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline  
Stary 13.04.2004, 00:01   #3
Esiek
The power of Playstation2

Data rejestracji: 23.05.2002
Esiek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez secha
Witam
Mam pare pytan odnosnie zakupu nagrywarki DVD.
1) Podobno są dwa rodzaje DVD-R i DVD+R, które są bardziej popularniejsze i których sie lepiej używa
2) Jaka firma jest najlepsza
3) Podobno aby odtwarzac płyty DVD-R lub DVD+R to odtwarzacz musi miec odpowiednią funkcje (czy cos w tym stylu) jak lub gdzie sprawdzic czy bede mógł odtwarzac i jakie DVD bede mógł odtwarzac
4) Jaką nagrywarke byście polecili (firma, parametry itp.) prosze również o przedziały cenowe
5) Czy moze lepiej wstrzymac sie narazie z zakupem i poczekac troche

Sporo przeglądałem to forum oraz strone ale wiekszosc rzeczy jest dla mnie nie zrozumiała, prosze o łopatologiczne wytłumaczenie sprawy, dzieki

Pozdrawiam
1) Najlepiej kupić nagryware obsługująca oba formaty i wtedy se wybierzesz który ci bardziej pasi (taka jest np nec 2500a)
2)NEC niech swiadczy o tym chocby jak wiele producentów opiera swój sprzet własnie na bebechach neca
3)Najlepiej samemu sie przekonac, włożyc + sprawdzic czy działa potem - i to
samo
4)Nec 2500a cena niecałe 500zł
5)Twoja sprawa zalezy ci na dl to czekaj jak nie to kupuj
Esiek jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: