Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.06.2003, 17:11   #1
Koper_81
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Koper_81
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: Ostróda
Posty: 19
Koper_81 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy Problem z dźwiękiem w Uleadzie!!!

Witam Wszystkich!!

Zgrywam materiał z kamery i plik koncowy otzymuje bez dźwięku może ktoś może mi pomóc jak poustawiać opcje czy coś. Może ktoś miał podobny problem, proszę o pomoc.

Nagrywałem takimi programami jak: Ulead VideoStudio 6, Ulead DVD Workshop, Ulead MediaStudio Pro 7.0, Ulead DVD MovieFactory 2 i cały czas to samo bez dźwięku z filmu.

Nagrałem tez darmowym programikiem (Pixela ImageMixer), który był na plytce z kamerą i głos w filmie był.
__________________
Koper_81
Koper_81 jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.06.2003, 16:08   #2
p-a-w-e-l-f
Leon Zawodowiec
 
Avatar użytkownika p-a-w-e-l-f
 
Data rejestracji: 16.04.2003
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 123
p-a-w-e-l-f w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam to samo! Obraz jest,lecz bez dźwięku. Czy w trakcie zgrywania masz dźwięk, czy też go brakuje?
__________________
ALWAYS AND ONLY VERBATIM !!!

POZDRAWIAM !!!
PAWEŁ
p-a-w-e-l-f jest offline  
Stary 23.06.2003, 16:17   #3
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a do jakiego formatu zgrywacie ? i jak to kamera ? połączenie do kompa przez FireWire ?
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 23.06.2003, 17:17   #4
Koper_81
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Koper_81
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: Ostróda
Posty: 19
Koper_81 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Podczas zgrywania nie mam dźwięku. Udało mi się nagrać z dźwiękiem w Ulead DVD Workshop tym programem, ale to coś musiało się przestawić, że zadziałało no ale tam są tylko 3 formaty (DVD VCD SVCD). Myśle że kamera nie ma tu znaczenia (SONY DCR-TRV18E), połączona jest z kompem przez USB. Ale znalazłem sposób na ten dźwięk. Zrób tak jak ja mianowicie włącz mikrofon i podstaw go pod głośnik kamery i nagraj tak. Ja tak zrobiłem i poszło z dźwiękiem wiem że max kombinacja ale zawsze a jakość dźwięku jest spoko. Napisz czy tobie się udało tym sposobem!!!
__________________
Koper_81
Koper_81 jest offline  
Stary 23.06.2003, 17:18   #5
Koper_81
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Koper_81
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: Ostróda
Posty: 19
Koper_81 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Aha zapomniałem dodać w każdym formacie nie ma dźwięku.
__________________
Koper_81
Koper_81 jest offline  
Stary 23.06.2003, 20:02   #6
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
chodziło mi do jakiego formatu zgrywacie na twardy dysk. czy najpierw do AVI (domyślnie) czy odrazu do mpeg1/2 ?
a model kamery ma duże znaczenie bo wtedy można sprawdzić jakie połączenie z kompem oferuje.
i dzieki temu dowiedziałem się z jej specyfikacji, że posiada:
"iLink DV (IEEE 1394) input/output; audio input/output; stereo minijack; mic input; USB (for digital stills and MPEG video)"
wynika z tego że za pomocą USB można przesłać do kompa tylko fotki i chyba sam obraz a do przesłania kompletnego sygnału potrzebne jest połączenie przez FireWire (iLink DV). ja korzystam z FW i softu Uleada i nigdy nie miałem żadnych problemów...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.

Ostatnio zmieniany przez CobraVerde : 23.06.2003 o godz. 20:20
CobraVerde jest offline  
Stary 23.06.2003, 20:46   #7
Koper_81
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Koper_81
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: Ostróda
Posty: 19
Koper_81 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
OK spoko thx za rade. Napisałem że obojetnie do jakiego zgrywam to nie ma dźwięku czy to avi czy mpeg. Co do FW to chyba nie jest konieczne ponieważ jak pisałem programem Ulead DVD Workshop udało mi się nagrać film z kamery z dźwiękiem. Ale tylko tym programem.

Pozdrowienia
__________________
Koper_81
Koper_81 jest offline  
Stary 23.06.2003, 20:52   #8
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a próbowałeś użyć wogóle FireWire bo moim zdaniem powinno to rozwiązać problem. ten typ połączenia jest najlepszy i wskazany dla kamer cyfrowych...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 23.06.2003, 21:47   #9
Koper_81
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Koper_81
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: Ostróda
Posty: 19
Koper_81 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie próbowałem bo to troche kosztuje a u mnie z kasą nie najlepiej.
__________________
Koper_81
Koper_81 jest offline  
Stary 23.06.2003, 23:21   #10
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Koper_81 napisał(a)
Nie próbowałem bo to troche kosztuje a u mnie z kasą nie najlepiej.
hehe - kupujesz drogą kamerę i nie masz już na FW ? przecież to góra 200 zł... a bez tego szczegółu jak widzisz, nie masz zbyt dużego z niej pożytku
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 24.06.2003, 08:50   #11
Koper_81
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Koper_81
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: Ostróda
Posty: 19
Koper_81 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Hmm.... niekoniecznie ja ją musiałem kupić. A pozatym już jak nagrywam to z dźwiękiem. Robie tak jak pisałem wyżej (mikrofon).
__________________
Koper_81
Koper_81 jest offline  
Stary 24.06.2003, 08:55   #12
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
oki - ale jakość takiego dźwięku bedzie żałosna, bo głośniczek jest mały a kamera i tak sama dosyć kiepsko nagrywa... ale przynajmniej mógłbyś uniknąć pogłosu i szumów...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.

Ostatnio zmieniany przez CobraVerde : 24.06.2003 o godz. 09:35
CobraVerde jest offline  
Stary 24.06.2003, 09:25   #13
Koper_81
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Koper_81
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: Ostróda
Posty: 19
Koper_81 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Co racja to racja. Ale niestety narazie nie planuje zakupu FW.
__________________
Koper_81
Koper_81 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.