![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.02.2005
![]() |
problem z filmami avi na płycie dvd
nagrałem w nero, sześć filmów (avi) na płyte dvd i zawsze albo jeden ostatni albo dwa ostatnie nie uruchamiają się i vplayer (lub inny) błędy wysypuje.
nagrywan na esperanzach nagrywarką nec. może ktos wie o co chodzi ,nagrywarke mam dopiero 2 dni i wkurzam sie bo obrazy iso alcohol nagral dobrze a z tymi filmami mnie trafia. z góry dziekuje za odpowiedzi (podpowiedzi) |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gotowy do użycia...
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() |
Nie wiem co NEC czuje do Esperanz ale dla mnie plytyt DVD Esperanza nie sa dobrej jakosci mialem kilka problemow z tymi plytami i postanowilem nie kupowac ich...Sproboj nagrac na innym nosniku troche drozszym nie bede tu mowil o TDK lub Verbatimach sa bardzo dobre jakosciowo lecz jak zwykle drogie...kup np Platinium DVD+R i zobacz jaki rezultat...
|
![]() |
![]() |
#3 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
czy zawsze nowym posiadaczom nagrywarek wciskają esperanzy?
to już chyba z setny taki przypadek na forum. inna sprawa, że inaczej esperanzy ciężko sprzedać. ![]() tanio i dobrze=platinum+r |
![]() |
![]() |
#4 | |
Gotowy do użycia...
![]() |
Cytat:
Dokladnie w pelni sie z Toba zgadzam, jutro wlasnie ide sobie dokupic 50 bo mi sie juz skonczyly ![]() Wiesz moze dlatego te esperanze wciskaja bo w sumie cdr wedlug mnie byly dobre plytki eperanza no i tak sie ludzie daja nabierac... |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
dzięki. będe próbował na verbatimach lub tdk (co do platinumek to mam złe doświadczenia ze zwykłymi cd-r, bo po miesiącu prawie każda padała i była niedoodczytania, tak jak dysany, ale skoro mówicie ze są ok to moze sie skusze) a esperanze dvd kupiłem bo żadna cd-r mi nie padła jeszcze.
jutro zrobie zakup 'pożądnych' płytek i dam znać czy mój problem zniknął. aha i jeszcze mam dziwne pytanie: o co chodzi z dvd+ i dvd- itp? bo czytalem ze niektóre nagrywarki mają problem z dvd- lub + i nie wiem o co chodzi. |
![]() |
![]() |
#6 |
Gotowy do użycia...
![]() |
Chodzi o budowe plyty roznica w plytka jest "sposob wykonania sciezki prowadzacej"(jak to profesinalnie mowia hehe
![]() ![]() jesli chcesz sie dowiedziec cos wiecej o roznicy - a + to odsylam do stronki http://www.cdrinfo.pl/artykuly/DVD9/ Milej Lektury ![]() Ostatnio zmieniany przez wesyr87 : 06.02.2005 o godz. 15:56 |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
OK. to popróbuje z platinumami bo z tego co czytam na forum to tdk lub verbatim kosztują ponad 10 zł/szt. na tych esperanzach nagrałem najpierw 4x a potem 2.4x i dalej nic. film z dysku puszczony idzie idealnie a nagrany kaszani.
poprostu zgłupiałem i próbuje sobie wytłumaczyć dlaczego tak sie dzieje (nagralem 4 plyty i raz sie z jednej ten film ostatni na pare sekund włączył a potem juz nie). i jescze jedno: dlaczego mam niedostępne opcje 'metoda zapisu' i 'zamknij DVD - ponowny zapis płytki nie będzie już możliwy!' ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Gotowy do użycia...
![]() |
Z tym Ci juz niestety nie pomoge, ale ja tez tak mam...to raczej jest normalne, a jesli moge spytac do czego Ci jest to potrzebne ??
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
to dobrze. po nic . poprostu upewniam sie, bo przy cdr są dostepne , a ja mam takiego pecha do nowo zakupionego sprzetu ze wole popytac zeby w razie co w pore oddac/wymienic.
dzieki za odpowiedzi. szkoda ze dzis niedziela bo bym skoczyl po te lepsze plytki , a tak musze do jutra w niepewności żyć. ![]()
#10 |
Gotowy do użycia...
![]() |
Ciesze sie ze moglem pomoc...
|
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
hmmm....... a może to przez BIOS nagrywarki. tak tu o BIOSACH głośno. sciągnąłem najnowszy (w postaci BIN) ale niestety niewiem jak sobie z nim poradzic.
![]()
#12 |
Gotowy do użycia...
![]() |
z tym tez Ci niestety nie pomoge3 bo mam litka i na litku sie tak troche znam a na NECu niezabardzo, poszukaj na forum tutaj na pewno gdzies jest...
|
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
mam juz programik i bios, ale chyba najpierw sprawdze na tych platinumkach jak nagra. a potem bede sie biosem bawił. ale tak na marginesie mimo wszystko powinno sie chyba nagrac dobrze na chociaż jednej płycie (bo nagralem to samo 4 razy). no....
zobaczymy jak to bedzie jutro. mam tylko cichą nadzieje ze to nie wina nagrywary. bo wtedy mi nerwy puszczą ![]() dzieki ![]()
#14 |
Nowy na forum
![]() |
chyba jednak te NECi wszystkie takie spartaczone (chociaz mówili ze to jedne z lepszych) , lub winne mogą być spartaczone nośniki .
do jutra.
#15 |
Gotowy do użycia...
![]() |
Nom zycze powodzenia powinno sie udac no wiesz skoro nagrales to 4 razy na tym samym nosniku to raczej odbiegac od pierwszej kopi nie bedzie(tak sadze ze nie powinno odbiegac)jesli to bedzie wina nagrywarki(odpukac) to polecalbym Litka 1653S
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|