Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 30.10.2012, 21:10   #1
Utyk21
Data rejestracji: 26.10.2011
Utyk21 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z iHAS 124b.

Siemano.

Historia tej nagrywarki długa. Kupiłem nagrywarkę tylko i wyłącznie powodu nagrywania kopi 1:1 gier na Xboxa. Nagrywarka początkowo nagrywała wspaniale. Dodam jeszcze że do nagrywania gier zmieniłem specjalnie soft napędu. Później wyskakiwały mi w img burn błędy I/O 50%. Ostatnie nagranie MoH :

Postanowiłem po tym pobawić się softem napędu.Soft przypisany konkretnie do pewnych płyt. Teraz sprawa wygląda tak, że nagrywane gry są jakby do połowy. Jedna strona płyty DL nagrana druga nie. SS :

Błąd "No seek complete (030200)"

Pomiędzy tymi dwoma nagraniami postanowiłem wrzucić napęd na PC kolegi. Była to fifa 13 która nagrywała się u mnie na PC tak samo jak w/w MOH. U kolegi nagrała się bez problemu. Po sukcesie u kolegi u mnie na PC dalej i/o 50%. I właśnie wtedy postanowiłem bawić się softem.

W swoim PC wymieniłem zasilacz nic nie dało. Postanowiłem podłączyć napęd w inny sposób. A mianowicie kablem laptop->eSATA-SATA<-napęd i Sata Power czerpany z odpalonego PC.

Macie jakiś pomysł na usunięcie tego problemu ? Może to być jakiś problem z napędem, PC ?? Nagrywam puki co na Platinium x8 DL 8.5 GB dlatego że non stop próbuje coś zrobić ale dalej nic nie działa. Jakieś pomysły ?

P.S. Nie mogę wrzucać screenów

Odziwo poprzednia gra którą nagrywałem : Forza Horizon też rzucała błędami. Ale teraz po przepuszczeniu przez skaner wyszło że jest w porządku :

Informacja ogólna
Dysk: MATSHITADVD-RAM UJ8B1AS
Firmware: 8.20
Dysk: DVD+R DL (n/a)
Wybrana prędkość: Maksimum
PI Błędy
Maksimum: 2477
średnio: 123.73
Całkowicie: 4124287
PI błędy
Maksimum: 1655
średnio: 0.26
Całkowicie: 68504
PO błędy: 8094
Jitter: -
Statystyki skanowania
Upłynęło: 44:17
Liczba przykładów: 33334
Średni odstęp skanowania: 8.00 ECC
Zakłócenia usunięte: 17

Ostatnio zmieniany przez Utyk21 : 30.10.2012 o godz. 21:49
Utyk21 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.10.2012, 23:04   #2
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo

Data rejestracji: 23.05.2006
- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
płyty zmień na niby dobre verbatimy, poszukaj jest na forum test
zapewne to nic nie da wiec wbij originalny soft i sruu na serwis
- Deckard - jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: