![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Kinomani łączcie się
Data rejestracji: 04.08.2005
![]() |
![]()
mam dvd LG DVX9800 (wiem ze LG stacjonarne to podobno niezbyt dobry sprzęt) i gratisowo z kupnem dostałem też PROBLEM. są filmy które lecą bez napisów, cho.ć te znajdują się na płytce, są tez takie gdzie lacą napisy a obrazu brak. nagrywam na esperanzy jako dysk z danymi.podobno jakieś kodeki są potrzebne, ale skąd to wytrzasnąć!! prosze o pomoc
![]() ps. jestem pierwszy raz w geście podania ręki wszystkch pozdrawiam ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Napisy muszą być w *.str do przekonwertowania napisów użj programu Sud Edit Player
#3 |
Kinomani łączcie się
![]() |
a czy mogę coś poradzić, kiedy ten ferelny sprzęt nie czyta literek typu ą, ę, ż lecz zamiast nich umieszcza znaki typu @, $, ^
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Kinomani łączcie się
![]() |
podobno nazwa filmu i nazwa pliku tekstowego powinny być identyczne. czy to racja?
|
![]() |
![]() |
#5 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
święta racja.
ten Lepszy Goldstar czyta napisy .smi, .srt, .sub (brak polskich znaków) trzeba cały plik pozbawić ąęćśżźłó przy pomocy np. SubEdit Player Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 05.08.2005 o godz. 15:07 |
![]() |
![]() |
#6 |
Kinomani łączcie się
![]() |
bardzo wam dziękuję, drodzy forumowicze, wasze pomocne rady bardzo mi się przydały. zrobiłem to tak - najpierw zobaczyłem czy tytuły pliku .avi i pliku tekstowego nie różnią się od siebie., jeśli tak - napisałem identyczne nazwy, uwzgledniając takżę wielkość liter i spacje. potem plik tekstowy w programie SubEdit Player przekonwertowałem w ten sposób, aby usunąc polskie literki i zastąpic je odpowiednikami "bez ogonków". oba pliki (filmowy i tekstowy) zgrałem na plytke jako dane. tylko te dwa, zadnych innych. i wszystko hula jak nigdy wczesniej <spoko>
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
Data rejestracji: 28.07.2002
![]() |
Tego LG Dostałeś w prezencie czy z własnej woli nabyłeś ?
![]() trzeba było przyjść na forum przed zakupem i się rozejrzeć to Byś na pewno jakiegoś bardziej kumatego playerka nabył ![]() pozdro
#8 |
Kinomani łączcie się
![]() |
niestety nie wpadłem na to aby zapytać profesionalistów o zdanie :/ kupiłem go sam ... ale taki strasznie zły to on nie jest prawda? bo się załamię !!
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guru
Data rejestracji: 28.07.2002
![]() |
Ten link wiele Ci wyjaśni
![]() http://divx.howto.pl/forum/index.php...=0&#entry45151 pozdro ps. napisz jak coś zdziałasz
|
|