![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.12.2004
![]() |
Problem z kopiowaniem
Chciałem skopiować dane z płyty na dysk twardy. Zaznaczyłem PPM plik na CD, kliknąłem kopiuj i na C: wklej. operacja ruszyła, ale przy około 10% przestała się posuwać dalej (niby coś leciało, ale pasek postępu nie posuwał się naprzód). Kopiowanie staje na:
MIGAPP.INF z "USMT" do "USMT". Po kilku minutach anulowałem i chciałem zamknąć. Pokazało się: trwa zamykanie Mój komputer, po czym, że nie można zamknąć programu i opcja zamknij teraz. Mimo wszystko na C: część plików skopiowała się, ale niektórych było brak. Natomiast w dzienniku błędów pojawił się wpis: Cdrom Sterownik wykrył błąd kontrolera na \Device\CdRom0. i to kilkakrotnie. Na innym komputerze CD kopiuje się bez problemów. Zauważyłem jeszcze jedną rzecz. Po tej operacji znika mi z traya ikonka urządzenia wielofunkcyjnego Lexmark. Po restarcie komputera z powrotem się pojawia. Wymieniłem taśmę na oryginalną Asusa. Problem pozostał. Podstawowy kanał Ultra DMA tryb 5, pomocniczy kanał Ultra DMA tryb 2. Wina systemu, plików na CD, nagrywarki, czy może coś innego? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|