Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.02.2005, 17:38   #1
yazz_aka_maish
Bywalec

Avatar użytkownika yazz_aka_maish

Data rejestracji: 14.02.2004
yazz_aka_maish w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Sony DVP NS 355 i dźwięk AC3

Znajomy posiada ten model DVD i ponoć nie odtwarza on w ogóle (!) dźwięku AC3. Czy to możliwe? Jeśli tak to czy istnieje jakiś spoób podgrania firmware`u czy cokolwiek innego by móc bez przeszkód rozkoszować się dźwiękiem zakodowanym w AC3?

Ostatnio zmieniany przez yazz_aka_maish : 09.02.2005 o godz. 17:56
yazz_aka_maish jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.02.2005, 20:29   #2
Dorian
Wymiatacz

Data rejestracji: 10.05.2004
Dorian zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a nie powinien może połączyć dvd wyjściem coaxialnym ze wzmacniaczem/amplitunerem? Wg mnie każdy najprostszy model dobrej firmy ( i nawet nie takiej jak Sony ) ma takie wyjście. Z drugiej strony amplituner może takowego wejścia nie mieć....Przy załączeniu się filmu coaxial pokazuje zarówno na amplitunerze że działa w trybie np 3/2 a na dvd zapala się dioda. Nie wiem jak jest w tym modelu sony. I może źle zrozumiałem posta.
Dorian jest offline  
Stary 09.02.2005, 20:47   #3
yazz_aka_maish
Bywalec

Być może masz rację, sęk w tym, że prawdopodobnie (osobiście nie widziałem) ten gość ma podłączony odtwarzacz DVD do zwykłego TV. Co w tym przypadku zrobić?
Stary 09.02.2005, 21:34   #4
Dorian
Wymiatacz

Hmm AC3 o ile pamiętam to dźwięk wielokanałowy. Jak podłączy do zwykłego TV to ma tylko Stereo. Musi ustawić w menu odtwarzacza widocznym tylko na TV ze ma 2 głosniki lub downgrade to stereo. I nie bedzie miec dzwieku wielokanalowego jakim jest ac3 dopoki nie kupi amplitunera i glosnikow. Mozna chyba zaemulowac wielokanalowosc na stereo o ile pamietam bawiac sie ustawieniami w menu odtwarzacza. Zamotalem chyba niech jakis specjalista sie wypowie lepiej. Pozdrawiam
Dorian jest offline  
Stary 09.02.2005, 22:24   #5
Gajorus
Leszcz

Data rejestracji: 25.09.2002
Gajorus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam taki sprzet i jest tam wyjcie COAXIAL wiec jesli podlaczysz to do ampitunera ktory dekoduje AC3 to bedziesz i AC3 i DTS i wszystko inne chodzilo.
Po prostu w tym sprzecie nie ma wyjsc analogowych wiec glosniczkow od komputera nie podlaczysz ;-)
Stary 10.02.2005, 00:24   #6
yazz_aka_maish
Bywalec

Troszkę się nie zrozumieliśmy. Otóż ja mu nagrałem film na DVD z dźwiękiem AC3 DWA KANAŁY a u niego nie ma w ogóle dźwięku, nic nie słychać. Sprawdzałem to u swojej dziewczyny która ma kino domowe i u niej wszystko gra jest dźwięk itp. Gdzie może leżeć problem?
Stary 10.02.2005, 00:33   #7
Dorian
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez yazz_aka_maish
Troszkę się nie zrozumieliśmy. Otóż ja mu nagrałem film na DVD z dźwiękiem AC3 DWA KANAŁY a u niego nie ma w ogóle dźwięku, nic nie słychać. Sprawdzałem to u swojej dziewczyny która ma kino domowe i u niej wszystko gra jest dźwięk itp. Gdzie może leżeć problem?

Wg. mnie po kupnie odtwarzacza sony jak i wiele innych ( moj panasonic tak mial ) ma na sile ustawione 5+1. W menu ekranowym odtwarzacza moze ustawi sobie stereo? Hmm nigdy nie mialem sony i nie wiem jak pomóc. Odtwarzacz chce odtwarzac tyły a tu tylko stereo i nic nie slychac. Nie pomogę Ci chyba.

Edit: Najlepiej zrobisz jak się zarejestrujesz i zadasz swoje pytanie tu:

http://www.elektroda.pl/rtvforum/forum4.html

Ostatnio zmieniany przez Dorian : 10.02.2005 o godz. 00:48
Dorian jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: