![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 14.02.2004
![]() |
Sony DVP NS 355 i dźwięk AC3
Znajomy posiada ten model DVD i ponoć nie odtwarza on w ogóle (!) dźwięku AC3. Czy to możliwe? Jeśli tak to czy istnieje jakiś spoób podgrania firmware`u czy cokolwiek innego by móc bez przeszkód rozkoszować się dźwiękiem zakodowanym w AC3?
Ostatnio zmieniany przez yazz_aka_maish : 09.02.2005 o godz. 17:56 |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
a nie powinien może połączyć dvd wyjściem coaxialnym ze wzmacniaczem/amplitunerem? Wg mnie każdy najprostszy model dobrej firmy ( i nawet nie takiej jak Sony ) ma takie wyjście. Z drugiej strony amplituner może takowego wejścia nie mieć....Przy załączeniu się filmu coaxial pokazuje zarówno na amplitunerze że działa w trybie np 3/2 a na dvd zapala się dioda. Nie wiem jak jest w tym modelu sony. I może źle zrozumiałem posta.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Bywalec
![]() |
Być może masz rację, sęk w tym, że prawdopodobnie (osobiście nie widziałem) ten gość ma podłączony odtwarzacz DVD do zwykłego TV. Co w tym przypadku zrobić?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wymiatacz
![]() |
Hmm AC3 o ile pamiętam to dźwięk wielokanałowy. Jak podłączy do zwykłego TV to ma tylko Stereo. Musi ustawić w menu odtwarzacza widocznym tylko na TV ze ma 2 głosniki lub downgrade to stereo. I nie bedzie miec dzwieku wielokanalowego jakim jest ac3 dopoki nie kupi amplitunera i glosnikow. Mozna chyba zaemulowac wielokanalowosc na stereo o ile pamietam bawiac sie ustawieniami w menu odtwarzacza. Zamotalem chyba
niech jakis specjalista sie wypowie lepiej. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#5 |
|
Leszcz
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Mam taki sprzet i jest tam wyjcie COAXIAL wiec jesli podlaczysz to do ampitunera ktory dekoduje AC3 to bedziesz i AC3 i DTS i wszystko inne chodzilo.
Po prostu w tym sprzecie nie ma wyjsc analogowych wiec glosniczkow od komputera nie podlaczysz ;-) |
|
|
|
|
#6 |
|
Bywalec
![]() |
Troszkę się nie zrozumieliśmy. Otóż ja mu nagrałem film na DVD z dźwiękiem AC3 DWA KANAŁY a u niego nie ma w ogóle dźwięku, nic nie słychać. Sprawdzałem to u swojej dziewczyny która ma kino domowe i u niej wszystko gra jest dźwięk itp. Gdzie może leżeć problem?
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Wg. mnie po kupnie odtwarzacza sony jak i wiele innych ( moj panasonic tak mial ) ma na sile ustawione 5+1. W menu ekranowym odtwarzacza moze ustawi sobie stereo? Hmm nigdy nie mialem sony i nie wiem jak pomóc. Odtwarzacz chce odtwarzac tyły a tu tylko stereo i nic nie slychac. Nie pomogę Ci chyba. Edit: Najlepiej zrobisz jak się zarejestrujesz i zadasz swoje pytanie tu: http://www.elektroda.pl/rtvforum/forum4.html Ostatnio zmieniany przez Dorian : 10.02.2005 o godz. 00:48 |
|
|
|
![]() |
|
|