![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 30.03.2004
![]() |
Skoki czasowe podczas odtwarzania
Witam,
Mam nowy odtwarzacz DVD Pioneera DV-370 i mam nagrany swój ślub na 2 płytach DVD+R Maxelkach. Podczas odtwarzania występuje zjawisko przeskoku czasowego. Czy może to byc np. spowodowane tym że Odtwarzacz odtwarza DVD-R a płyty są nagrane DVD+r ?? I tak przy okazje czy ten odtwarzacz jest dobry ?? ![]() Pozdrawiam, bobas
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
czytelnik ;)
Data rejestracji: 06.02.2004
![]() |
Cytat:
Moze plyta jest zle nagrana (za duzy bitrate)? Moze kiepski nosnik? Moze za szybko nagrana? Natomiast jestem prawie pewien, ze ten Pionek czyta "plusy". Juz model DV 350 czytal plusy, mino, ze w instrukcji jest/bylo napisane, ze tylko minusy. Raczej tego nie zmienili. Pioneer robi dobre odtwarzacze, o to sie nie martw ![]() Ostatnio zmieniany przez Michal2004 : 28.06.2004 o godz. 21:43 |
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
Wiec tak: Nośnik to : Maxell DVD+R (symbol RW) Niestety prędkości nagrania nie znam. Nagrania a dokładnie jakosci nie mogę sprawdzić. Co prawda mam Nero 6 ale mam nagrywarkę Litka CD-R 52x32x52 a nie nagrywarkę DVD. A wyglada to tak: Wkładam płytke z nagraniem. W trakcie projekcji filmu co jakis czas następuje przeskok czaswy. Przykład film idzie juz 11:23 i nagle skok na 11:26 i idzie dalej jak by niby nic. To sie cały czas powtarza tyle że zauważyłem że im bliżej końca nagrania tym skoki są coraz większe. Help.
![]() |
#4 | ||
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
Cytat:
Cytat:
A wracajac do Twojego głównego pytania, to efekt przeskoku czasu najczęściej jest spotykany w filmach NTSC (wina są tu programy do authoringu i obsługa tzw. pulldown), a jeżeli dzieją się w filmach PAL i nie towarzyszy temu "szarpnięcie obrazu" to można założyć, że ktoś, kto robił authoring Twojej płyty nie wiedział za bardzo co robi, a już na pewno jakim programem to robi (mówimy o authoringu). Należy wykluczyc w takim przypadku winę odtwarzacza DVD... Takie zjawisko w sumie nie jest szkodliwe, ale rozumiem, że Cię irytuje...
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
||
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
Ok to już wiem że sprzet mam porządny
![]() Co do irytacji to raczej nie irytacja. Sedno sprawy w tym iż jest to oryginał mojego ślubu i wesela jaki otrzymałem od kamerzysty. Wiec nie jest to kopia ale nagranie z kamery cyfrowej. Jak i czym to nagrał......nie wiem ![]() Po prostu chciałbym mu wskazać co ma zrobić , poprawić, zmienić aby ponowne nagranie tego śłubu na DVD było już poprawne. W oczekiwaniu na dalsze pomocne dłonie,
#6 | |
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
Cytat:
Pozdrawiam!
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
|
![]() |
![]() |
|
|