![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.09.2006
![]() |
Idealny DVD do kompa - który wybrac?
Hey posta tego pisze bo mam pytanie. Posiadam a raczej posiuadałem toshibe SD-M1712 i zywot jej dobiegł konca, wiec chciałem kupic DVD tak by było jakosciowo najlepsze a poniwaz nie mam zielonego pojecia co wybrac chciałem sie zapytac szanownego grona natym forum.
Cena nie gra roli wazny jest czas dostępu, oraz korekcja błedów. Chodzi mi o polecenie konkretnego modelu napędu DVD który jakosciowo przebił by ta toshibe a nie musze chyba mowic ze ten model przynajmniej jak go kupowałem był naprawde super. To było 3 lata temu wiec nie wiem naprawde teraz co kupic.. mało jest recenzji na temat jakosci odtwarzaczy DVD... Pomozcie. Jakies linki do testów, nazwy modeli, cokolwiek. Napęd DVD/CD nie nagrywarka bo mam pionka 110D Pozdro |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Iniemamocny
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jest przyklejony temat odno***347;nie kt***243;r***261; nagrywark***281; wybra***263; !
![]() Nie zak***322;adaj wi***281;c nowego tematu.
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
ALe to nie jest nagrywarka...
Nagrywarke juz mam potrzebuje sam naped DVD |
|
|
|
|
#4 |
|
Iniemamocny
Data rejestracji: 01.09.2004
A to przepraszam nie doczytałem. Usuwam swoją odpowiedź.
Reetou: Przywróciłem Twoje posty, by uniknąć dalszych komentarzy jak niżej
Ostatnio zmieniany przez Reetou : 09.09.2006 o godz. 19:45 |
|
|
|
|
#5 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() schizofrenia... sam piszesz ze sob***261;
|
|
|
|
|
#6 |
|
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
Toshibe SD M1712 mało który napęd przebije
sam kiedyś posiadałem , teraz mam Toshibe SD M2012C i jestem z niej bardzo zadowolony,ogólnie dobre dvdromy Samsung robi tzn. obecnie TSSTcorp np. Samsung TS-H352A = Toshiba SD-M1912 moim zdaniem dziwne kryterium wyboru - czas dostępu - będzie krótszy im lepsza płytajest jeszcze jakiś dobry Plextor ale nie znam szczegółów a poza tym pewnie cena z kosmosu
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Roba człowiekowi wode w głowie. miałem 1712 rewelacyjny naped korekcje błedow super, ale teraz nie wiem czy jak to z napedami bywa kolejne modele sa coraz lepsze czy nie tak do konca? Moze ktos z liteonowcow sie wypowie. Ps. Co sie tyczy zac odczytu płyt masz racje ze zalezy to od nagranej płyty ale nietak do konca ten sam krazek od momentu wsuniecia do napedu i wyswietlenia plikow na kompie zawsze upływa jakis czas. im mniejszy tym lepiej. Zalezy mi wlasnie by ten czas był najmniejszy. I jak najlepsza korekcja błedów. Ps2. Czy moze ktos ma jakis ranking lub strone z testami napedow DVD nie nagrywarek? z checia bym sobie obejrzał. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
Toshibe SDM 2012C mam już około roku, napęd przez ten czas robi swoje
żadnych większych problemów nie zaobserwowałem Co prawda mógłby być szybszy ale nie o szybkość przecież chodzi tylko o korekcję Z tego co wiem to @ed hunter ma samsunga i go sobie chwali Teraz tylko poczekać na opinie liteonowców i dokonać wyboru
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Cytat:
|
|
|
|
#10 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
mała korekta: coś mi dziad ostatnio zawiesza programy do nagrywania, ale to może być też wina mojego szwajcarskiego systemu (dziurawy jak ser
)nie przypominam sobie aby ten Samsung poległ na wielu płytach, których NEC nawet nie widział. |
|
|
|
|
#11 |
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
IMHO kupowanie DVD-ROMa jest nieop***322;acalne. Warto do***322;o***380;y***263; te 100z***322;,- i kupi***263; dodatkowy palnik
|
|
#12 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
nast***281;pna korekta: Samsung dosta***322; nowe firmware, zainstalowa***322; si***281; i ju***380; nie rozrabia (przynajmniej na 2 cd-r, kt***243;re w***322;a***347;nie skopiowa***322;em)
@andy!!! wiesz ile to p***322;yt/piw za te 100 z***322;otych jest??
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Nadal nie wiem który z modeli toshiby jest najlepszy .... choroba .. jakos nikt liteona sie nie wypowiadal... a i z toshiba przykepskawo. nie ma rzetelnego porównania modeli miedzy soba choroba ja nadal nie wiem co kupic...
|
|
|
|
![]() |
|
|