Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.01.2005, 17:00   #1
mekong
Bywalec

Data rejestracji: 20.10.2004
mekong zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Przejrzyj ten topik:
http://www.cdaction.com.pl/agora/vie...63899194492dd9

Pozdrawiam!

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.01.2005, 17:19   #2
programmer
programm€r

Data rejestracji: 26.11.2004
programmer w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Lite-on Sohw-1633s

Wszystko działa tak jak należy oprócz odczytywania CD z grą "Desert Rats vs Afrika Korps". Płytka bez zarysowań, oryginalna gdzieś w połowie instalacji gry powoduje, że nagrywarka przestaje czytać i wydaje dźwięki podobne do tych wydawanych przez drukarki igłowe. Czy problem ten dotyczy nagrywarki czy płytki CD?
programmer jest offline  
Stary 15.01.2005, 19:37   #3
programmer
programm€r

Problem nie jest z grą, ponieważ przed chwilą grałem, zastanawiam się czy to nie wina nagrywarki. Po odczekaniu jakiegoś czasu działanie napędu wróciło do normy. Sprawdzałem na innym kompie, tam płytka chodzi bez wydawania dziwnych dźwięków, ale instalacja gry przebiega z prędkością około 300 kilo na sekundę (co przy siedmiuset MB potrafi zdenerwować).
programmer jest offline  
Stary 15.01.2005, 21:21   #4
mekong
Bywalec

Data rejestracji: 20.10.2004
mekong zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
W tym układzie obstawiałbym jednak samą płytę. Skoro na innych nośnikach działa bez problemu, być może ten "feralny" ma jakieś uszkodzenia, których nie widzisz gołym okiem? . Wygląda na to, że napęd walczy z korekcją błędów, skoro mimo wszystko coś tam zgrywa (wolno, ale zawsze). Zrób jakiś test jakości płytki. A najpewniej sprawdź ją na innym napędzie.
Jesli mówimy o tej grze z CD Action, to nie ukrywam, że również miałem problem z odczytem płytek dostarczonych do tego czasopisma (albo źle tłoczone, albo przykra podróż ).
Stary 16.01.2005, 13:45   #5
programmer
programm€r

Z CDAction, ale to pierwsza płytka z tamtąd którą mam problem (a mam już płytek z ponad 2 lat).
programmer jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: