![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.06.2008
![]() |
Problem - LITE-ON DVDRW SHW-16H5S
Witam!
Sprzęt: LITE-ON DVDRW SHW-16H5S Konfiguracja: WINXP SP2, Intel 2,8 Ghz, 1024 Ram Kingston KVR400(dual 2 x 512), Radeon X550, Samsung HD120IJ (SATA) DMA oczywiście włączone. Problem: Od niepamiętam, nagrywarka zawsze nagrywała dość długo płyty zarówno CD jak i DVD. Nie specjalnie mi to przeszkadzało - nie zależało mi na prędkościach. Dziś to było chyba apogeum. Chciałem nagrać kilka filmów na płytę DVD (TDK DVD + R). Wiedząc, że to potrwa poszedłem do sąsiada na kawę. Minęło chyba 40 min. powracam - a ona wciąż mieli. Efekt pracy osiągnięty..... hmmmmm.... zawrotny czas 1:10:14. Chyba doprowadziło mnie to do szewskiej pasji - chciałem wymontować nagrywarkę i cisnąć o narożnik bloku. Jeśli jest jakiś ratunek...... proszę o pomoc. Jeśli nie ma ratunku.... cóż..... śmietnik. pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 13.03.2015 o godz. 03:29 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Wina DMA nic innego i nie jest to wina nagrywarki
http://forum.cdrinfo.pl/f45/podstawy-aspi-i-dma-57073/ Jesli mozna wiedziec jakiej marki uzywasz plyt do nagrywania ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mo***380;na wiedzie***263;.
![]() Napisa***322;, ***380;e podstawki pod ![]() ![]() ![]() A DMA chyba jednak nie jest w***322;***261;czone, przynajmniej nie dla nagrywarki. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Dziękuję za info o ASPI i DMA. Teraz nie jestem w pracy przy kompie z felernym napędem - zajmę się tym po niedzieli. Jeśli chodzi o płyty - kupuję płyty "printable", by ładnie wyglądały opisy - przestałem już korzystać z "lightscribe", zazwyczaj te, które obecnie są dostępne - TDK'i, czasem VERBATIM'y, a czasem EMTEC'ki. pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Technik Informatyk
![]() |
To kupuj dobre plyty takie jak Verbatim bo TDK nie sa juz dobrymi plytami nie wspominajac juz o emtec
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
A tu: Problem - LITE-ON DVDRW SHW-16H5S ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Problem został rozwiązany - dzięki wskazówkom dla ASPI i DMA.
ASPI było w porządku natomiast problem tkwił w DMA - dopiero zmiana szelki na nową załatwiła sprawę (uszkodzona). p.s. co do płyt - wypaliłem już sporo na tej nagrywarce - żadna płyta nie została zniszczona czy uszkodzona - prawie trzy lata na niej wypalam i pod tym względem jestem z niej zadowolony - żadnych strat. pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Mamy jakieś pojęcie na ten temat? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Witam
Jakość jest dobra, generalnie to tylko muzyka (zarówno mp3 jak i audio) oraz filmy (DivX, XviD oraz DVD Video). Płyty audio są dobrze wypalone (słucham na okrągło w samochodzie) a filmy puszczam albo na stacjonarnych DVD (manta, samsung), czasem w komputerze ale sporadycznie. Może jako jeden z nielicznych mam szczęście ![]() pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Technik Informatyk
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
Witam
Istotnie nie przeczytałem "między wierszami", ale odpowiem - nie próbowałem tych testów ale sprawdzę wyrywkowo - zawsze czegoś więcej się dowiem. Przetestuję i podzielę się wynikami. pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Problem z nagrywarką IBOX DVDRW IDE 16X | clio3 | Napędy optyczne DVD | 0 | 01.03.2006 18:31 |
Lite On Ltr 40125s Problem | FARBA.PL | Napędy optyczne CD | 0 | 09.06.2005 18:21 |
problem z lite onem 851S/ SOHW 832S | kingoftool | Napędy optyczne DVD | 11 | 21.05.2005 11:47 |
Lite-on DVDRW LDW-851S - Problem | Mrk | Napędy optyczne DVD | 3 | 22.03.2005 08:33 |
lite on 32123s problem z direct cd | perco | Napędy optyczne CD | 3 | 17.03.2002 18:07 |