![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.03.2004
![]() |
Problem z Lite-On LDW-451s
Mam maly problemik z w/w nagrywarka.
Ogolnie nagrywarka sprawuje sie calkiem dobrze. Istnieje natomiast nastepujacy problem. Alcohol 120 % ani Prassi Primo DVD nie widza jej. Alcohol widzi ja jako nagrywarke CD-R i jako czytnik DVD, ale jak juz przychodzi nagranie obrazu plytki DVD to Alcohol nie widzi Lite-Ona . W Prassi Primo w ogole jej nie wykrywa. O ile jesli chodzi o Alcohola to pol biedy bo innymi programami moge wypalac obrazy, ale jedynie Prassi Primo obsluguje Global Image ( obrazy w *.gi ) a spora czesc gier na PS2 jest robiona wlasnie nim i nie mam jak tego wypalac. Dlatego tez prosilbym o info od innych urzytkownikow tego modelu czy rowniez maja ten sam problem z LDW-451s i jesli wiedza to jak go rozwiazac. Od razu zaznacze ze pracuje na WINXP, ale na Win98 mialem to samo. Oprocz tego sprawdzalem u kumpla ktory ma ten sam model Lite-Ona i u niego tez ani Alcohol ani Prassi Primo nie widzi nagrywarki. Nagrywarka nie byla nigdy przerabiana na wyzszy model wiec nie moglo sie nic zrabac podczas patchowania. Bylbym wdzieczny za wszelkie info na ten temat Pozdrawiam Vivi |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nygus
![]() |
Mysle ze z twoim problem powinnna pomoc aktualizacja Firmware do nagrywarki. Sprawdz np w Nero Info tool jaka masz wersje biosu nagrywarki, ja mam te sama nagrywarke i wgralem ver. DR8GS0F z 16/03/2004. Jesli nie masz tej wersji to podaje linka http://www.liteonit.com/ODD/English/...Model=LDW-851S ![]() Ostatnio zmieniany przez Di@blo : 31.03.2004 o godz. 17:10 |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Podales mi akurat linka do biosu 851s, ale spoko sciagne sobie najnowszy do 451s bo widze ze jest juz nowszy od tego co mam i zobaczymy co wtedy bedzie.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.03.2004
![]() |
Ten nowy bios robi BookType na 451S :
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
No zrobilem sobie wlasnie Liteona 451s@812s i Alcohol zaczal pieknie ladnie widziec i wypalac, jednak Prassi Primo nadal nie widzi mi nagrywarki, a glownie o ten programik mi chodzi. Robilem takze 451s@851s ale bylo to samo, wiec juz nie wiem co moge zrobic.
|
![]() |
![]() |
|
|