![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.05.2006
![]() |
Problem z LITE-ON SOHW-832S
Witam.
Mam problem z nagrywarką LITE-ON SOHW-832S.Nie chce odtwarzać płyt DVD z filmami i to bez względu na to czy są tłoczone lub wypalane.Po włożeniu do nagrywarki płyty z filmem windosa eklsploduje na niebiesko i wyświetla komunikat za komunikatem aż do całkowitego zawieszenia systemu.Inne płyty DVD np.z danymi lub filmami DIVIX odtwarza bez problemu.Nagrywarka nie była dużo używana i teoretycznie nie jest zajechana.Zdażało się coś takiego już poprzednio ale wtedy pomogło zwykłe czyszczenie lasera.Teraz nie pomaga nic.Jest wyczyszczona.założyłem najnowszy BIOS,nawet zainstalowałem Windowsa od nowa,niestety po włożenie płyty d...Skończyły mi się pomysły,może ktoś z Was coś mi ciekawego podsunie. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 28.07.2002
![]() |
Po***380;ycz od kogo***347; inn***261; nagrywark***281; DVD lub lepiej nap***281;d DVD-ROM i sprawd***378; te filmy, bo nie wygl***261;da to na problem sprz***281;towy.
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Filmy na innym sprzęcie chodzą bez problemu,inne nagrywarki w moim kompie chodzą też bez problemu.Zastawiam się czy w ustawieniach windowsa lub może biosa kompa czegoś nie trzeba przestawić.
|
![]() |
![]() |
#4 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
sprawd***380; nagrywark***281; na innym komputerze...wygl***261;da na rozkalibrowany laser.
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Jeśli to jest wina lasera to jak go ewentualnie skalibrować samemu (bez pomocy serwisu)? Jest może jakiś poradnik albo coś innego?
|
![]() |
![]() |
#6 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
to tylko przypuszczenie a nie fakt. Napisa***322;em ***380;eby***347; sprawdzi***322; nap***281;d na innym PC.
|
|