![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.01.2004
![]() |
Postanowilem przerobic liteona z 401 na 411 zgodnie z procedura z dzialu przerabianie nagrywarek. Wszystko zakonczylo sie sukcesem z malym "ale". Po restarcie dioda non stop miga na pomaranczowo, nie moge ani odczytac zadnej plyty, ani tym bardziej nagrac. Proba powrotu do 401 czyli wgranie epromu i biosa konczy sie sukcesem ale po restarcie dalej mam 411. I mam problem. Zeby oddac to w ramach gwarancji musze powrocic do 401 bo inaczej nie uwzglednia mi jej. Jezeli ktos ma rozwiazanie na ten problem to bardzo bym prosil o info.
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
..::Blue Machine::..
Data rejestracji: 12.11.2003
![]() |
Cytat:
![]() opisz procedure jak przerabiales, a wyjdzie wszytko z wora co robiles nie tak i co jest przyczyna mrugania. zeby powrocic do 401 uruchamiasz ltnfasha, wgrywasz swoj orginalny eeprom, potem normalne firmware najpepiej w wersji bin tez ltnflaschem i dopiero potem reset... |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
Troche wyrwanych wlosow i jakos sobie poradzilem. Mam znowu dzialajaca 401s. Ale przyznam sie ze bardzo mnie korci posiadanie 411 tylko ze teraz troche sie boje. Robilem wszystkie kroki zgodnie z instrukcja z dzialu przerabianie nagrywarek z cdrinfo.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() |
proponuje postepowac wedlug krokow Nulka, opisanych na forum. art na cdrinfo nie jest m oim zdaniem dobry, gdyz pisza zeby wgrac scagniety eeprom z nagrywarki 411s
prponuje uzyc patchera i swoj eeprom uzyc w przerobce. duzo sie pisalo na ten temat. wysatrczy poczytac watek o przerobce 401@411. polzecam rowniez rozwazyc opcje przerobki od razu z 401 na 811 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
Na 801 raczej nie bede tego przerabial. I tak nagrywam plyty w 2x, najbardziej zalezy mi na mozliwosci nagrywania "-"
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() |
no powiem Ci tyle ze ja mam 401@811 i wcale nie korzytsam z 8X
wlasnie mnie tez chodzilo zeby dobrze palic minusy. na 411 z najnowyszm fw bylo dobrze, ale jak zminilem na 811 jest jeszcze lepiej. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
![]() |
Ktory bios do 811 bedzie najlepszy? Bo z tego co wyczytalem na forum to sa dw "ostatnie" biosy ale jeden jest lepszy do "+" a drugi do "-". I badz tu madry ktory wybrac
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() |
ja mam w obecnej chwili "p"
ale jeszcze nie testowalem dvd-r jak cosik nagram to dam znac. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2004
![]() |
w zwiazku z szybkosciami..spotkałem sie z sytuacja że naped nie rozpoznaje płyty dvd+r x2.4 i wypala max czyli x8 a w przypadku dvd +rw rozpoznaje max speed nagrywania..
czy to jest normalne że nalezy pamietac o ręcznym ustawieniu tego parametru jak powiedzmy przy nagrywaniu CD, czy naped nie powinien skorygowac szybkośc do zastosowanego nosnika?? moze to jest wina tego ze mam przeróbke 401@811 i cos poszło nie tak?? generalnie płyty chodza ok bez znaczenia jakie czy to dvd, cd, czy cdr.. ale jakas podpowiesz by sie przydała?? )
|
|
|
|
#10 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 26.12.2002
![]() |
Mam pytanie. Jak przerobiłeś litka 401s na 811s czy wykożystałeś ten scrakowany bios.
|
|
|
#11 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2004
![]() |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=30157 miałem taki problem ale powstał z tego ze nie doczytałem do końca a moze dokładnie opisu przeróbki i pomógł mi w tym tytusdezoo który zostawił załącznik... ale pamietam ze był to scrakowany mój bios
|
|
|
|
|
#12 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 31.01.2004
![]() |
czy ktoś wie jak się zachowuje test overburn'ingu (przepalania-nadpalania) płyt w nero "CD-DVD speed"
bo ja mam dziwne efekty po zmianie 401@811 nie sygnalizuje w ogóle końca płyty... nie testowałem na tej nagrywarce wcześniej ale poprzednia nagrywarka liteon 52.32.52 dla tego nośnika podawała co najwyżej 81:30 mógł by ktoś sprawdzić czy orginalny 401 poprawnie zgłasza błąd końca nośnika?? nie chce mi się przrabiać na 401 żeby sprawdzić... z góry dziękuję... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Bywalec
![]() |
Uwaga!! test ndpalania.. 401 źle.. 401@411 czasem (niektóre nośniki) podaje dobrze... 401@811 próbowałem dla kilku nośników źle (dochodzi do max następnie zwalnia , przyspiesza i idzie dalej (w diabły) poza płytę)
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Bywalec
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Bywalec
![]() |
nie resetuj pomiędzy operacjami dopiero na koniec...
|
|
|
|
![]() |
|
|