![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.06.2004
![]() |
Problem z LiteOn 851s albo z plytami ... ?
Mam problem i nie wiem (dopiero zaczynam) czy problem jest z nagrywarka czy z plytami .. po zapisie na DVD-R slychac jak laser sie slizga i nie idzie odczytac plyty .. po zapisaie na DVD+R dziala OK! w czym problem ? Wypalam w Nero 63115. Plyty firmy Media Store. Jezeli macie jakies pomysly prosze o pomoc !!
Dziekuje serdecznie .. i pozdrawiam kshyhoo hm to moze robie blad w samym przygotowaniu sesji .. ?? nigdzie nie moglem znalezc dokladnych informacji czym sie roznia i do czego sa wykozystywane standarty DVD-R i DVD+R .. czy proces nagrywania sie zmienia .. a moze nalezy cos przestawic aby poprawnie zapisac plyte DVD-R .. Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez kshyhoo : 12.06.2004 o godz. 16:08 Powód: zle sprecyzowany problem |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Wgraj nowszy bios do nagrywarki. Co do nośników, to można powiedzieć tyle, że na dzien dzisiejszy nie znajdziesz żadnego nośnika, który po wypaleniu nie stwarzałby problemów dla napędów optycznych. Weź wybróbuj na nośnikach renomowanych firm, tjk. TDK czy Verbatim i napisz jak tym razem ci poszło. Płyty Media-Store to płyty z dolenj półki, więc nie można od nich dużo oczekiwać, no chyba że błędów...
![]() PS. Nawet Verbatim czy TDK nie oferuje bardzo małej ilośc błędów po wypaleniu. Moja rada, to wybieraj nośniki renomowanych firm oraz pal wolniej... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|