![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.02.2005
![]() |
![]()
Witam!
Po pierwsze to z góry przepraszam za moje ew. lamerstwo (cóż....nie jestem z tematem super obeznany). Ale do rzeczy - sprawa ma się tak. Posiadam nagrywarkę LiteOn DRW-3s121, która z tego co wyczytałem w necie, obsługuje płyty dwuwarstwowe. Kupiłem taką i okazało się że nawet nie chce jej przeczytać. Kolega, który już się kiedyś zmagał ( z inną) nagrywarką poradził bym ściągnął najnowszy firmware. To ja też wszedłem na stronę liteon'a (liteon dot ab dot pl) i okazało się, że nie ma firmwear'u o takiej nazwie. Teraz fakty, które posiadam: -zauważyłem że na stronie hivision dot pl jest nagrywarka o takiej właśnie numeracji, ale przecież hivison to zupełnie inna firma niż liteon (wg mnie więc wrazie czego oszczędzić za lamerstwo proszę ![]() -jestem w kilkudziesięciu procentach pewien że ta nagrywarka którą posiadam jest oem'owym odpowiednikiem innej, od której firmwear pasuje -obecny firware jaki mam (sprawdzałem za pomocą nero info tool) to TSG1 -mam windowsa xp ![]() Jak możecie to powiedzcie o co wogule chodzi. Tzn. czy to wypalanie płyt dwustronnych zależy od firmwear'u? Jeżeli tak to skąd wziąć nowy (tzn. jaki jest ew odpowiednik, czy cóś ![]() Z góry dzięki za wszystkie porady !!!!!!!! ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|