Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 01.03.2005, 08:14   #5
toel
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.02.2005
toel w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Jeżeli chcesz uzyć takiej paczki *.exe na która tylko klikasz to trzeba albo przerobic samemu (FlashFix)
Ech....flashfix robi mi jedynie backupa tej paczki a nie wiem co dalej zrobić

Cytat:
albo skorzystać z tej, która jest w podanym przeze mnie linku.
Jeżeli chodzi o tą zamieniającą 1213 na soniaka (pierwszy post) to link jest już martwy

Cytat:
Jeżeli natomiast skorzystasz z LtnFw to musisz wcześniej wyciągnąć *bin z firmwarem z tego exe.
Tego zdania nawet nie rozumiem

Ściągnałem wczoraj za to coś z tego tematu co podałeś (ten w którym była ta zamiana na soniaka)- na 48 stronie jest jakaś zamieniająca 1213 na 1633.
Efekt był taki że po jej uruchomieniu komputer mi się zrestartował i dał zero efektu (jeżeli chodzi o nagrywarkę)

[update] niepotrzebnie potraktowałem go flashfix'em. Zrobiłem go jeszcze raz bez ff i działa. Mam SOHW-1633s. Ale dzięki za pomoc !!!!!!!!!!!!!!!![update]

Jeżeli Ty lub ktoś inny ma trochę cierpliwości to prosiłbym o "łopatologiczne" wytłumaczenie jak to zrobić.

Acha...i jeszcze jedno. Czy przed zamianą na 1633 lub inne potrzebuję wgrać firmware od 1213 (bo jak mówiłem mam 3s121 i u mnie nawet nero info tool tak wykrywa, podczas gdy u innych posiadających ten model wykrywa jako 1213 [z tego co czytałem na forum])?

Ostatnio zmieniany przez toel : 01.03.2005 o godz. 15:52
toel jest offline  

Twoje uprawnienia: