![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.03.2006
![]() |
Problem z LiteOn SOHW-1633S
Mam problem z tą nagrywarką. Wczoraj jak codzień uruchamiam kompa i nagle przy wykrywaniu nagrywarki zwis, tzn. Detecting IDE Secondary Master...... i na tym stanął. Miałem już resetować kompa ale najpierw wyłożyłem płytkę z napędy i z powrotem ją włożyłem i... po paru sekundach wykrył napęd i poszedł dalej, ale to nie wszystko. W przeglądzie zdarzeń pojawił się błąd: "W urządzeniu \Device\Cdrom0 wystąpił zły blok. Właściwie trzy takie błędy w krótkich odstępach czasu. Ale co ciekawe w wcześniej takich błędów nie było, tylko z tą jedną płytką. Nie zdziwiłbym się gdyby to była jakaś płytka nagrana przeze mnie lub jakaś inna "piracka". Ale na ta płytka to gra Black%White - oryginalny dysk gry, prawie wogóle nie porysowany. A dzisiaj jeszcze wystąpił kolejny błąd tym razem o innej nieco treści "Urządzenie Device\Ide\Ideport1 nie odpowiedziało w ramach ustalonego limitu czasu. Co może powodować problem?? Bo gdy wystąpił ten grugi błąd to już w napędzie nie było tej "dziwnej" płytki. W razie czego podaję wersję biosu nagrywarki: BS0S. Reszta konfigu (może będzie potrzebna) A64 Venice 3200, mobo Asus A8V Deluxe, 1GB Ram (kingston), HDD WD Caviar 80GB. Proszę o szybką odpowiedź, z góry wielkie dzięki za wszelkie sugestie
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|