![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.12.2004
![]() |
Problem z Liteonem :(
Witam serdecznie !
patrzyłem pare tematów ale niestety nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie ![]() otóż dostałem od znajomego nagrywarke Liteona (jakaś 8x) gdy podłączyłem ją do kompa to nagrałem płytke z image (wyskoczył jakiś błąd na końcu ale płytka chodzi w stacjonarnym). Gdy próbowałem odpalić na niej płyte DVD żeby zobaczyć film to w PowerDVD (sprawdzałem w każdej wersji) daje Play i nagle pokazuje sie od razu STOP (na orginałach jak i nagrywanych), zwykłe płyty CDR czyta bez problemu, jak wsadze czystą płyte DVD to też na niej nagra, wywali na końcu komunikat, że coś tam z nośnikiem ale płytka działa ![]() gdy podłącze swojego starego LG to wszystko śmiga jak należy. Instalowałem ForceASPI z tej strony: http://www.clonecd.net/Force-Aspi.htm jednak nie pomogło mi to :/ nagrywarka jest podłączona sama na secondary master, taśma jest 80 pinowa, programu który używam to roxio easy media creator oraz mam również CloneDVD na którym też nie działa nic, zawartość płyty pokazuje normalnie, jak mu dam voba z płyty to też przeczyta :/ czy ktoś ma jakiś pomysł ? nie podejrzewam żeby była to wina nagrywarki ponieważ na obydwóch Liteonach dzieje się to samo ;/ mój system to windows XP z SP2. dziękuje za pomoc i pozdrawiam. UPDATE: jednak chyba słabo szukałem ;D poradziłem sobie już z tym ![]() można post skasować. Ostatnio zmieniany przez djneoo : 13.12.2004 o godz. 01:59 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 19.08.2002