![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.08.2004
![]() |
![]()
Cały czas próbowałem rozgryźć problem multisesji DVD+-R w XP (http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=38147) i natrafiłem na coś takiego http://support.microsoft.com/default...b;en-us;329112 wynikałby z tego że problem nie występuje jeśli na płycie jest mniej niż 4GB danych (póki co się sprawdza coprawda tylko nagrywarka NEC2500A widzi plik z drugiej sesji ale jest jak mówią wiecej jak 4GB i kupa)
pisze tam że pierwsza korekta była w Sp4 do 2k ale o XP nic nie wspominają co więc zrobiłem mając XP+SP1 .... wgrałem udfs.sys z Win2003 ![]() Płytki zgrane Nero 6.3.0.2 (także testowane 6.6.0.1) UDF/ISO, UDF oraz samo ISO niezamknięta płyta DAO (UDF 2.01 phisical partition choć nie wiem co za róznica jest ale podaje w razie czego) Nośniki: Verb +Rx4 MCC (także z bitsettingiem na -ROM) Verb -Rx4 MCC intenso -Rx4 optodisk platinum -Rx8 Ritek G05 Vakoss +RWx4 NanyaDRW (także z bitsettingiem na -ROM) Esperanza +RWx4 Infodisc A10 (także z bitsettingiem na -ROM) Teraz prośba jeśli ktoś będzie testował multisesje niech wpisze jak mu poszło (gwarancji nie daje ![]() póki co u mnie (niezależnie od marki nośnika) -NEC2500A TAK +R / +R > -ROM / -R / +RW / +RW > -ROM niezaleznie czy UDF czy ISO czy UDF/ISO -NEC5800B (OEM LiteOn 163) NIE (+R oraz +R > -ROM) TAK +RW / +RW > -ROM oraz z wieeeelkim trudem kolejną sesje załąpuje na -R (niezależnie czy UDF czy ISO czy UDF/ISO) długo sie męczy ale łapie (pewno z czasem przestanie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -LiteOn 166S oraz LiteOn 167T TAK +R / +R > -ROM / -R / +RW / +RW > -ROM niezaleznie czy UDF czy ISO czy UDF/ISO. Wysoka kultura pracy z płytkami czego o Nec5800 nie można powiedzieć. Tutaj i NeroInfo pisało że wsparcie jest dla +R/RW. LG DRD-8160B NIE +R / +RW / +RW > -ROM niezaleznie czy UDF czy ISO czy UDF/ISO. TAK -R / +R > -ROM (bitsetting roxx ![]() Całkiem niźle sobie radził z płytkami jeśli już je rozpozna, jednak dość hałaśliwy napęd to jest. Tutaj NeroInfo pisało że brak wsparcia dla +R/RW no ale +R > -ROM chodzi ![]() Toshiba SD-M1712 test przeprowadze jak nakłonie kumpla na wrzucenie do jego WinXP SP2 bo jego betonowy komp (Intel ![]() ATSD Jeszcze mała propozycja jakby się sprawdziło to może testerzy cdrinfo by sprawdzali jak czyta napęd multisesyje DVD ![]() ![]() Upd No co jest ludziska ![]() Upd.2 Podczepiłem pod wątek na wszelki wypadek pliki udfs.sys z 2k+SP4 i XP+SP2 udostępnione przez tom34. Dzięki Ostatnio zmieniany przez GULIwer : 29.11.2004 o godz. 16:41 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|