![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
spawacz
Data rejestracji: 22.09.2005
![]() |
problem z nagraniem płyty dvd
Witam
Posiadam nagrywarkę LG DVD-Multi GSA-4163B kupiłem ostatnio płytkę DVD RW, DVD +Recordable firmy "esperanza" i nie jestem w stanie na nią nagrac danych, dlaczego ? moja nagrywarka tego nie obsługuje? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.06.2005
![]() |
Cytat:
uwzględniona w biosie ![]() Chyba jednak problem leży gdzie indziej, ale to już na razie zgaduj zgadula ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 |
spawacz
![]() |
no napisałem wyżej jaki to nośnik
a jak mam sprawdzić ten bios ? |
![]() |
![]() |
#4 |
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
zakladam ze masz nero ?
![]()
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.06.2005
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Wiszę sobie ...
![]() ![]() ![]() |
żeby sprawdzić co to za plyta trzeba zrobić tak :
![]()
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler Ostatnio zmieniany przez Oktawian_15 : 22.09.2005 o godz. 14:05 |
![]() |
![]() |
#7 | |
spawacz
![]() |
Cytat:
no i tak wyniki mam takie same jak u ciebie natomiast nie moge przetestwać napędy gdyz jest to pusta płytka dvd ale jest to RW -R i to obsługuje ta nagrywarka więc gdzie problem trefny nośnik ? |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Wiszę sobie ...
![]() ![]() ![]() |
aspi zainstalowane ? bo XP ich nie ma !! dma włączone ? jaka taśma 80 czy 40 ? master or slave ? troche wiecej informacji
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
![]() |
![]() |
#9 | |
spawacz
![]() |
Cytat:
taśma 80 master aspi zainstalowane ? bo XP ich nie ma !! a SP2 ma ? jaknie to skąd to się instaluje? |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Wiszę sobie ...
![]() ![]() ![]() |
Nie nie ma , zainstaluj TE , dajesz killaspi.bat i restart potem installaspi.bat restart i wsio ok powinno być
![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
spawacz
![]() |
Cytat:
kupiłem sobie już nowe płytki Sony i z nimi nie ma problemu ale zastanawiam się ciągle nad tym przypadkiem czemu tego się nie da nagrać na tamtych nośnikach nagrywarka teoretycznie i praktycznie powinna to nagrać, najwyraźniej wina nosników jakieś trefne muszą być |
|
![]() |
![]() |
#12 |
Wiszę sobie ...
![]() ![]() ![]() |
A sprawdzałes te plyke na innym napedzie ??
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.09.2005
![]() |
A ja mam problem z dvd+r hawka. nagrywa i niby wszystko jest ok ale potem nie czyta nagranej plyty
nagrywarka lg gsa-4163b bios 105 ktos cos wie ![]() nagrywarka jest nowa i nie testowalem zadnych innych nosnikow dvd+r mam testowac nosniki inych firm czy przeleciec sie do sklepu z gwarancja? dvd-r bulkpaca nagrala normalnie |
![]() |
![]() |
#14 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Odpowiedź nasunie sie sama ![]() Możesz też przestudiować forum pod kątem nośników No ale komu się chce, nie? ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Wiszę sobie ...
![]() ![]() ![]() |
W szukajce ( takie czerwone u góry)
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|
|