Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.02.2010, 22:42   #1
Maker3
Bywalec
 
Data rejestracji: 15.01.2008
Posty: 28
Maker3 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Problem z nagrywanie płyt DVD+R DL

Dzisiaj spotkała mnie niemiła niespodzianka i straciła mi się płytka DL o wartości 8zł
Moja nagrywarka to PIONEER DVD-RW DVR-K17RS (Firmware: 1.02)
Nagrywałem na płycie Verbatim DVD+R DL
Program to Nero Express 8

Pierwsza warstwa nagrała się normalnie, jak pojawił się komunikat, że nagrywa 2 warstwę wtedy postęp nagrywania już się nie posuwał do przodu.
Najpierw zatrzymał się na 50% (albo 51%), po kilku minutach pasek postępu całkowicie zniknął. A po następnych kilkunastu minutach nagrywanie zakończyło się błędem.

W Nero InfoTool jest pokazane, że ta nagrywarka nagrywa płyty DL.

Ma ktoś jakiś pomysł czemu tak się stało? Nigdy wcześniej nie nagrywałem płyt DL. Zwykłe płyty nagrywają się normalnie.
Płyty DL są dość drogie i nie chciałbym marnować pieniędzy.
Nie wiem czym to ma jakieś znaczenie ale nagrywałem jeden duży plik .mkv 7,94GB

To jest log z Nero
http://paste2.org/p/652854

Maker3 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.02.2010, 23:14   #2
georg
Smakosz... Heinekena!
 
Avatar użytkownika georg
 
Data rejestracji: 03.01.2003
Lokalizacja: gdzieś nieopodal duuużego browaru... :)
Posty: 637
georg niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Do nagrywania płytek DL nie używa się nero, który sobie z tym radzi raczej kiepsko.
Bez problemu płytkę nagra darmowy ImgBurn, do pobrania z http://www.imgburn.com
georg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.02.2010, 23:46   #3
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika joujoujou
 
Data rejestracji: 15.05.2004
Lokalizacja: W domu.
Posty: 34,963
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
A i nagrywarka już cokolwiek niemłoda, i chyba jeszcze laptopowa w dodatku?

Shit happens.
__________________
Pozdrawiam i zapraszam na www.joujoujou.com - całkiem nową galerię zdjęć z Irlandii.
Moje filmy są tutaj.
Forum ZielonaIrlandia.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.02.2010, 10:26   #4
Maker3
Bywalec
 
Data rejestracji: 15.01.2008
Posty: 28
Maker3 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou Podgląd Wiadomości
A i nagrywarka już cokolwiek niemłoda, i chyba jeszcze laptopowa w dodatku?

Shit happens.
Tak, laptopowa
Acer Aspire 5710ZG

Czyli przez ImgBurn powinno być ok?

Na innym forum wyczytałem, żeby najpierw zrobić obraz ("Create image file from files/folders") i ustawić jakiś Layer Break.
Tak jak w tym opisie: http://forum.imgburn.com/index.php?showtopic=1777

Jednak jak dodam swoje 3 pliki (plik mkv, txt i nfo) i kliknę ikonkę Calculate, to nie pokazuje mi się tamto okno.

I jeszcze jedno:
Jak dodaje plik mkv o wadze 7,94GB, to dostaje błąd, że plik jest za duży i program proponuje 2 rozwiązania, które mam wybrać?
Maker3 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.02.2010, 12:10   #5
Bródka
Technik Informatyk
 
Avatar użytkownika Bródka
 
Data rejestracji: 22.01.2005
Lokalizacja: Katowice
Posty: 2,369
Bródka niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Zmien na UDF
__________________
Optiarc AD-7703S v1.03

Mój Mondek - PolskaJazda.pl
Bródka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Jak z dwóch płyt video DVD DL zrobić jedną DVD dargaj0 DivX, Xvid, Matroska i inne 1 09.05.2008 09:28
DVD DL 8.5GB Problem... porsche911 Napędy optyczne DVD 8 03.09.2005 19:16
nagrywanie dvd video problem dayas DVD-Video 4 30.05.2005 22:31
Wypalanie Płyt DVD... Bitsetting... DL... MC_NEO Napędy optyczne DVD 3 28.10.2004 12:05
Problem z kopiowaniem płyt DVD grzes12l DVD-Video 5 15.08.2003 19:34


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.